BHF hämtade upp underläge 3 gånger men förlorade på straffar

BOR – TRA  (3-4) (swehockey.se)

Efter 2 raka övertidsförluster var det ett Borlänge som i dubbel bemärkelse var revanschsugna när man tog emot Tranås på hemmaplan (förra mötet slutade 7-0 till Tranås)

Matchen öppnades relativt jämnt även om det var gästerna som såg aningen hetare ut. Desto längre perioden led desto mer tog man också över spelet.

När Tranås fick sitt första numerära överläge i matchen kom också ledningsmålet när Pontus Eklöf gjorde sitt 5e mål för säsongen 13.06 in i matchen.

BHF fick också dem en chans i powerplay utan att lyckas överlista Victor Johnson i gästernas mål.

Mittperioden var mer jämn än den första och BHF höjde spelet. Man hade dock svårt att få till det lilla sista och chanserna mynnade istället ut till halvfarliga möjligheter istället för heta målchanser.

Men BHF skulle i slutskedet av perioden ändå få in en kvittering när Isak Garfve drog iväg en handledare som letade sig in bakom Johnson.

Helt lika inför slutakten där det svängde rejält.

Först gjorde gästerna redan efter 1 minut 1-2 när man återigen gjorde mål i powerplay. När man återigen halvvägs in i perioden fick spela med en man mer så var det istället Borlänge som kvitterade när Isak Garvfe gjorde sitt andra för kvällen och mål i boxplay.

Glädjen blev dock kortvarig för bara ett par minuter senare så sattesig Tranås ytterligare en gång i förarsätet då Gabriel Eklunds höstlöv letade sig in bakom en skymd Emil Ranehamn i BHFs kasse.

Men BHF skulle återigen för tredje gången i matchen kvittera när Casper Östberg i en spelvändning satte dit 3-3.

Tranås fick sedan en gyllene chans att avgöra matchen med bara 20 sekunder kvar att spela när man fick öppet mål men lyckades sätta pucken i insidan av stolpen och matchen gick till förlängning.

Trots ett varsitt numerärt överläge som innebär spel 4 mot 3 kunde de båda målvakterna freda sitt mål och matchen fick avgöras på straffar.

Där gjorde Tranås 2 mål medan BHF missade sina 2 första straffar och bonuspoängen gick således till gästerna.

skott totalt 28-36

utvisningar BHF 6×2 Tranås 4×2

domare Markus Yngvesson

3e raka förlusten för BHF där man i alla matcherna tagit 1 poäng. Det innebär tyvärr att man halkar efter i tabellen när segrarna inte kommer. Nu med 6 matcher kvar att spela av grundserien har man 5 poäng upp till topp 5 så det behöver bli en hel del segrar på de återstående matcherna om BHF ska nå AllEttan. Annars hamnar man i vårserien. Härnäst väntar en tuff bortamatch då man på onsdag ställs mot seriefemman Mariestad.

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se