BHF segrade i sista grundseriematchen

FOR – BOR  (3-5) (swehockey.se)

Efter en tung period med flera förluster så var det ett BHF som åkte till Värmland under fredagen för att spela den sista grundseriematchen när man skulle ta sig an Forshaga.

2 lag som inte hade något att spela för då båda hamnar i fortsättningsserien som startar efter jul.

BHF började matchen starkt och skapade ett par heta lägen mot hemmalagets målvakt Gustav Griborn.

Men det skulle dröja ända till slutet av perioden innan BHF fick hål på Griborn n�

�r Casper Östberg i powerplay kunde sätta dit sitt 7e mål för säsongen.

BHF fick sedan en drömöppning i mittakten när först backen Adam Bäckehag dubblade BHFs ledning till 0-2 och bara 1½ minut senare satte William Danielsen dit 3an.

Forshaga arbetade sig in i matchen och efter 9.35 kunde William Johannesson överlista BHF burväktare Oliver Norgren.

Drygt 13 minuter in i perioden fick Henning Rothsten göra sitt första mål i BHF tröjan när han ordnade 1-4 i powerplay. Strax innan paus kröp dock hemmalaget närmre med ett 2-4 mål.

Den tredje perioden såg ut att de båda lagen gick på julledighet och William Johannesson kunde reducera på nytt efter ett straffslag innan Ludvig Westerlund avgjorde matchen med sitt 3-5 mål i slutskedet.

skott totalt 27-33

utvisningar Forshaga 3×2 BHF 3×2

domare Calle Eriksson-Lilja

Grundserien avklarad och BHF slutar på en 8e plats, en bit från topp 5 placeringarna. Nu får man ställa in sig på den Norra fortsättningsserien för att antingen försöka ta sig in i play-offspelet via bakvägen eller se till att inte hamna i ett negativt kval.

Ny serie startar igång i mellandagarna efter jul. God Jul!