Enköping redo för årets första match

Efter en veckas ledighet är Enköpings SK nu redo för årets första match. Under dagen har man tagit sig de dryga 55 milen upp till Husum, där eftermiddagens motståndare Örnsköldsviks HF väntar.

Matchen streamas på Hockeyettan Play. Köp matchen separat eller teckna ett prisvärt abonnemang från 149 kr/månad. Välj ESK i listan över klubbar så är du samtidigt med och stöder oss >>

Det var tänkt att matchen mellan  Örnsköldsvik och Enköping skulle spelas i hemmalagets ordinarie hall Skyttishallen i Örnsköldsvik. Men då det väntas stora mängder snö har kommunen stängt den hallen av säkerhetsskäl och man har därför flyttat helgens matcher till Husum, drygt fem mil norrut.

Det finns därför en viss osäkerhet om matchen kan sändas på Hockeyettan Play som det är tänkt, men beskedet i skrivande stund är att ÖHF ska försöka lösa det.

Enköping har två matcher hittills, en seger och en förlust, medan Örnsköldsvik bara spelat en hittills och den förlorade man mot Kalix på ett lite märkligt sätt. Underläge 5-0 ett par minuter in i andra perioden hämtade man nämligen upp till 5-4 inför ögonen på nya tränaren, förre elitspelaren Per-Åge Skröder.

Hos Enköping är det positiva tongångar i bussen. Veteranen Fredrik Lundin gör nu comeback och är med på resan och därtill har man med sig Simon Sjöberg, vars skada tidigare befarades vara slutet på säsongen men som redan nu kan vara redo för spel.

Med tillskott från Lundin är det nu hård konkurrens på backsidan. Alla är hela och friska och därtill är nyförvärvet Emil Hälldahl och VIK-lånet David Göransson med på resan.

På helgens meny står även match mot Teg utanför Umeå på söndagen. Notera att den matchen är planerad att starta redan kl 15.