Förlust på OT mot Huddinge

Fredrik Nordmark summerar kvällens match mot Huddinge
Det blev en jämn och tuff fight med 1 poäng med i bagaget som kommer att bli viktigt i jakten om femte platsen. Wings vann sin match mot Hudiksvall och kampen går vidare nu med skiftade platser.

Ni förlorar matchen mot Huddinge ikväll på OT efter att ha haft ledningen för att sedan hämta hem till en kvittering i sista perioden och spel i OT, ta oss igenom matchen!

-Tyckte vi startade riktigt bra i första perioden och gjorde det vi skulle. Men Huddinge var lite mer på hugget och det märktes i andra perioden då dem fick in 2 mål. Vi hade flera lägen där vi kunde ha gjort mål men tyvärr gick pucken inte in. Mitten av tredje får vi in en viktig kvittering och har ett flertal gånger ett bra tryck i deras zon. På övertid var det lite fram och tillbaks med lägen från båda håll men jag tyckte att vi hade liter mer puck än dem men det var ändå deras sista puck som fällde avgörandet.

Vi pratade inför matchen om Huddinges starka formkurva, vad var det som avgjorde matchen ikväll till deras fördel?

-Dem var strået bättre genom hela matchen och tog vara på dem chanserna dem fick och det kanske var där vi föll lite på att vi måste kunna ta vara på dem lägerna vi får. Vi blir även straffade på en av våra utvisningar så vi måste bli bättre på att vara fullt manskap på banan i viktiga läge av matchen.

Hur ser du på din egen insats ikväll? Laget i sin helhet?

-Jag tycker att vi gör det väldigt starkt borta mot ett Huddinge som har en match vinnande trend. Vi gjorde det vi skulle genom att hålla dem på utsidan så dem inte fick allt för många lägen. Avslutningsvis tycker jag att min egen insats i det stora hela var ok, vi tog ju dock poäng av dem.

Ny tuff match väntar på fredag borta mot Visby Roma, hur laddar ni om och vad blir matchplanen?

-Bara att ladda om till fredagens match då det som redan hänt inte går att ändra på utan bara försöka skaka av sig och gå vidare. Vi ska fortsätta gå ut starkt och vara beredda igen från start. Vi ska ta poäng genom att trycka in några viktiga puckar när vi väl får våra lägen och sedan hålla oss på banan och inte ta några onödiga utvisningar.