Förlust på hemmaplan

Lindlöven kom revanschsugna till Vallentuna ishall och returmöte på decenniets näst sista dag.
Vallentuna tog kommandot i inledningen av första perioden men det var Lindlöven som snyggt satte 0-1. Vallentuna var inte sämre utan replikerade ganska snabbt med kvittering till 1-1 genom ett lika snyggt backhandsmål av Oscar Jahnstedt då hade uret kommit till 4.28. Perioden avslutades med ett nytt ledningsmål efter 17.04 av Lindlöven och perioden var sedan slut. I den andra perioden var det Lindlöven som tog kommandot även om Vallentuna kvitterade efter endast 1.13 in på period 2 genom Gustav Jansson som blev fint framspelad av Leon Lundberg men det var gästerna som var hungrigare och hade större vilja. Sedan var det många onödiga och lite svårtolkade utvisningar för Vallentunas del och detta utnyttjades av ett effektivt Lindlöven 2 gånger om förvisso då spelet var 5-5 men vid 2-3 målet i anslutning till en avvaktande utvisning för Vallentuna. Lindlöven besitter en vass första line med Kovalonok, Johansson och Björkman en trio som svarade för 7 poäng och som hittar varandra föredömligt och gjorde det jobbigt i Vallentunas försvars zon. Inför sista perioden var frågan om Vallentuna skulle hitta sitt spel och att kunna reducera men istället var det Lindlövens bästa spelare i kväll, Anton Björkman som satte 2-5 efter endast 56 sekunder in på sista perioden. Vallentuna fick så chansen i PP efter 9.12 att sprätta in 3-5 pucken genom Marcus Andersson som styrde in Gustav Jansson skott från blå. Liv i
matchen och ett lite mer desperat Lindlöven som backar hem fem gubbar i egen zon och vill stänga matchen och skickar bara ut pucken. Vallentuna sätter riktigt bra press och efter 11.42 stänker Tobias Ericsson in 4-5 mellan benen på Lindlövens keeper och dagens publik som uppgick till 351 betalande i hallen andades känslan av krutrök och kämparglöd från hemmalaget. Nu ligger man på och sätter allt på ett kort och tar ut Jirhage efter 17.47 och skapar många farliga läge men Lindlövens keeper Isak Mantler håller tätt och i de allra tre sista sekunderna av matchen får Vallentuna ett sista skott som är bara millimeter från att gå in men räddas åter igen av en storspelande målvakt i Lindlöven. Matchen slutar 4-5 och nu väntar möte mot ett starkt Borlänge borta på lördag.
Vi passar på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År 2020 och välkomna tillbaka till 2 nästa hemmamatcher som är mot Boden den 11/1 och Kiruna den 12/1.