Händelserik onsdagskväll i Allettan norra

Östersund-Borlänge 2-1

Östersund är fortsatt obesegrade efter kvällens 2-1-seger mot Borlänge och jämtarna fortsätter att visa upp ett imponerande försvars- och målvaktsspel. Tim Juel stod återigen för en fin insats när han räddade 24 skott och i offensiv väg målade Elias Bjuhr och Pontus Wernersson-Libäck. Östersund har nu tagit 16 av 18 poäng i en haltande tabelltopp och ligger på tredjeplats.

Piteå-Kalix 6-3

Piteå gick segrande ur Norrbottenderbyt mot antagonisten Kalix, men det satt långt inne. Gästerna hade ledningen hela tre gånger under matchen men Piteå kom tillbaka gång efter annan och kunde till slut i den tredje perioden rinna ifrån och vinna med 6-3. I Piteå var kvällens segerorganisatör Carl Becker, som stod för en strålande insats med tre mål och två assist, med god hjälp av Joakim Högberg som stod för tre assist. Piteå hoppade i och med segern upp på en sjätteplats i en den jämna tabellen.

Vännäs-Boden 3-4 eft. förl

Vännäs tog sin första poäng i årets upplaga av Allettan när man skakade serieledarna från Boden hemma i Vännäs Ishall. Hemmalaget lyckades hålla jämna steg med Boden under ordinarie tid mycket tack vare comebackande målvakten Marcus Evertsson som stod för 44 räddningar. Efter 60 spelade minuter var ställningen 3-3 och i förlängningen behövde Tommy Wargh bara en knapp minut för att skjuta extrapoängen till Boden, som i och med segern befäste sin serieledning.

Hudiksvall-Väsby 0-8

Väsby stod för kvällens starkaste insats när man chockade topptippade Hudiksvall och vann med hela 0-8 i Glysishallen. Gästerna trampade gasen i botten från första nedsläpp och redan efter fyra minuter stod det 0-2 på tavlan och Hudiksvall gavs aldrig möjligheten att komma in i matchen. Periodsiffrorna 0-3, 0-3, 0-2 pekar på en dominans över 60 minuter och poängbäst i Väsby var Elliot Lorraine med ett hattrick och Christoffer Gozzi med tre assist. I kassen räddade Linus Ryttar samtliga 30 Hudiksvallskott och Väsby kunde i och med segern knappa in på Boden i toppen av tabellen.