Nybro – BHC 3-2 ”Vi förtjänade poäng”

I de småländska skogarna blev det en jämn tillställning när Borås var på besök i Liljas Arena. Efter en mållös tredje period från båda lagen så skrevs slutresultatet till 3-2 i Nybros favör. En match som Borås likväl hade kunnat gå segrande ur.

Slutresultat: 3-2
Målskyttar: Joonas Huovinen, Aleksei Sibirtsev
Assister: Henrik Eriksson, Niclas Svedberg, Linus Karlsson, Albin Ericson Waldeborn
Skott på mål: 32-24

Utvisningsminuter Borås: 10 (5×2 min)
Utvisningsminuter Nybro: 6 (3×2 min)

Domare: Viktor Svensson
Publiksiffra: 1445

De första tre minuterna inledde Borås med ett flertal mållägen och satte direkt prägel på matchen. Nybro tog dock ledningen med 1-0 efter cirka 5 minuter. Borås behöll lugnet och fortsatte att kämpa hårt för en kvittering och satte hård press på Nybro. När det endast återstod 9 sekunder av den första perioden så gör Borås välförtjänt 1-1. Målskytt Joonas Huovinen med assist från Henrik Eriksson och Niclas Svedberg.

Andra perioden börjar inprincip med box play då vi drabbas av två utvisningar i följd. Borås sliter framför mål och gör allt för att Nybro inte ska ta ledningen och Johan gör riktigt fina räddningar och vi släpper inte in något i box play alls denna kväll. Borås sätter återigen hög press på Nybro och tar ledningen med 1-2 genom Aleksei Sibirtsev med pass från Linus Karlsson och Albin Ericson Waldeborn. Ledningen höll dock inte i sig så länge då Nybro både kvitterade och tog ledningen minuterna senare.

Tredje perioden går mållös för båda lagen när BHC jagar kvitteringsmål. Det är små detaljer som avgör och Borås jobbar stenhårt för att försöka få in pucken och det klingar högt i både stolpe och ribba. Slutresultatet skrev sig alltså till 3-2. En match där Borås definitivt förtjänade att ta poäng då man förde spelet och satte hård press på Nybro.

Så här säger tränare Janne Ericson om matchen borta mot Nybro:

Väldigt kul att vi har ett eget spel och försöker och vågar spela hela tiden. Det lovar gott inför fortsättningen då vi visar att vi kan föra matcher mot riktigt bra motstånd. Mycket roligt för Johan Lantz som gör en kanonmatch i målet ikväll. Jag tycker vi var värda 1-2 poäng idag.

Nu laddar vi om och tar med det positiva från matchen och börjar förbereda oss för Hanhals nästa onsdag.