Matchrapport: Hammarby IF – Strömsbro HC

De tre första poängen i ATG Hockeyettan bärgades ikväll när man slog Hammarby IF med 5-9 på bortaplan. Joakim Axman blev segerregissör med ett hattrick.

Joakim Axman var den som inledde målskyttet för gästerna när han kvitterade till 1-1 efter nästan sju minuter spelade. Hammarby får chansen i numerärt öveläge när Strömsbro åker ut för en hooking, men där snappar Kim Persson upp pucken och kan ge de orangeklädda ledingen med 1-2 på friläge. Hemmalaget slarvar och Joakim Axman kan sno åt sig den för att skriva in sig i målprotokollet för andra gången denna kväll. Innana perioden går till ända så utökar Nicklas Strid till 1-4 och där kändes det som att Strömsbro hade övertaget i matchen.
Men Hammarby kämpade sitt yttersta för att vända matchbilden. Man reducerade två gånger om och var nära en kvittering i mitten av andra perioden, men då skulle Joakim Axman fullborda sitt hattrick när han gör 3-5 för de orangeklädda. Yterliggare två mål skulle gå in bakom Sebastian Andersson som fick ställa sig mellan stolparna efter den första perioden.
Tredje perioden blev mest en transportsträcka där Strömsbro kunde göra mål nummer åtta och nio för kvällen. Till slut vann man med 5-9 och säkrade den första trepoängaren i ATG Hockeyettan. Noterbart är att förutom Axman’s hattrick stod kapten Viktor Ehn för hela sex assist.

Hammarby IF – Strömsbro HC 4-9 (1-4, 2-3, 2-2)
Skott: 31-27 (7-9, 10-7, 14-11)
Utv: 4-8 (0-4, 2-2, 2-2)