Matchrapport: Hanviken – Strömsbro HC

Ännu en bortamatch spelades på onsdagskvällen i Tyresö Ishall mot Hanvikens SK. Det blev en svängig tillställning där bägge lagen hade ledningen men Strömsbro var det starkaste laget och gick vinnande ur striden med siffrorna 4-5 efter att Casper Evertsson gjort det avgörande målet med ungefär fem minuter kvar av matchen.

Tabelljumbon Hanviken överraskade när de tog ledingen med 1-0 efter fem minuters spel. De hade bud på fler mål men Alexander Flink stod säkert i kassen. Strömsbro fick chansen i numerärt överläge men åkte därefter ut för en slashing och det blev spel fyra mot fyra. När det återstod 24 sekunder av den första perioden sköt backen Arkaitx Edgren ett skott från blå som letade sig in bakom Hugo Edlund i hemmamålet. Det var Edgrens första mål för Strömsbro i ATG Hockeyettan.
Strömsbro inledde piggt i den anda perioden. Gabriel Deutsch tog med sig pucken in i offensiv zon och dribblade bort motståndaren och därefter kunde han lägga in 1-2 till bortalaget.  Joakim Axman ökade på ledingen till 1-3 bara 28 sekunder senare och det var ett resultat som stod sig perioden ut.
Trots att bortalaget hade en tvåmålsledning var det inget som stoppade Hanviken. Man kunde göra tre mål på raken i den tredje perioden och tog ledningen med 4-3 genom Tim Andersson. Därefter fick Hanviken sätta sig i utvisningsbåset för en hakning. Det förvaltade Strömsbro väl som kunde kvittera till 4-4 genom Krister Sundlöf som gjorde sitt fjärde mål för säsongen. Hemmalaget blev återigen utvisade med ungefär sex minuter kvar av den tredje perioden. Återigen visade Strömsbro prov på fint spel i numerärt överläge och Casper Evertsson kunde även han göra sitt första mål för säsongen när han avgjorde matchen genom att göra 4-5 för Rallarbo.

Hanvikens SK – Strömsbro HC 4-5 (1-1, 0-2, 3-2)
Skott: 46-29 (16-11, 12-10, 18-8)
Utv: 8-12 (2-4, 2-4, 4-4)