Truppnytt 20/21: Årets första nyförvärv är klart

Vi har gjort klart med vårt första nyförvärv inför kommande säsong! Det är 25-årige Marcus Lindblom som väljer att vända hem till Gävle efter några säsonger ute i Sverige där han representerat Nyköping, Valbo och Mörrum i Hockeyettan och spelat för Västerviks IK och Almtuna i Allsvenskan. Han har Hille/Åbyggeby som moderklubb och spelade junior- och ungdomshockey i Brynäs IF där han har ett SM-guld och två SM-brons på meritlistan. Han hann även med att göra 4 matcher i SHL med Brynäs IF. Varmt välkommen till Rallarbo, Marcus!

Du väljer att vända hem till Gävle efter några säsonger ute i Sverige, hur kommer det sig att du skrivit på för Strömsbro?
– Det stämmer bra det. Det kändes helt rätt, Strömsbro har något bra på gång. Sen att få spela hemma i Gävle igen och att man känner de flesta sedan innan lockade också.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare och vad kommer vi få se ifrån dig i vinter?
– Jag skulle säga att jag är en smart tvåvägscenter. Jag gillar att fördela pucken mycket. Förhoppningsvis så kan jag producera en del offensivt men även vara stabil defensivt.

Vad har du för förväntningar på nästa säsong?
– Mina förväntningar är att vi ska vara med och slåss i toppen och ta en Allettanplats. Men även ha en jäkla rolig säsong med ett skönt gäng!

Dessa är sedan tidigare klara för spel med Strömsbro IF säsongen 2020/2021:
Målvakter
Alexander Flink
John Morelius

Backar
Nicklas Strid
David Deutsch
Viktor Svensson
Niklas Lindberg
Freddie Stömne

Forwards
Kim Persson
Jesper Åhlén Hedenström
Adam Lööf

Text & foto: Elin Granebrandt