Stark bortaseger mot KHK

Nybro Vikings åker hem från Karlskrona med tre härliga poäng! Matchen slutar 1-3 efter att Kalle Hult avgjort i öppen kasse i slutet av matchen.

I den första perioden får vi se ett hemmalag som inleder matchen med mycket puck och tillbringar en hel del tid i offensiv zon. Nybro ligger rätt i sina positioner och de skott som kommer mot mål blockeras av försvarsspelare eller räddas av Robin Johansson i kassen. Vikings flyttar fram positionerna ju längre perioden går och jobbar sig in i matchen. Karlskrona får periodens enda powerplay men Nybro gör ett utmärkt jobb i boxplay och fredar sitt mål. När utvisningen är avklarad blir det mer och mer anfallsspel för Vikings och efter en tekning i offensiv zon kommer 0-1 genom Matej Galbavy, snygg styrt efter skott från Sebastian Borg. Målet ger bortalaget energi och de skapar ytterligare ett par chanser men Galbavys ledningsmål blir periodens enda.

I mellanakten får Nybro ett powerplay efter bara några minuters spel. När Vikings får ordning på pucken i offensiv zon får man fart på passningsspelet och lite turligt studsar pucken fram till Janne Väyrynen som kan peta in 0-2 i princip öppen bur. Under perioden pendlar initiativet i matchen mellan lagen och det skapas chanser åt båda håll. Lagen har bland annat varsitt läge i powerplay efter Vikings 0-2 mål men perioden bjuder inte på fler mål.

I den tredje perioden satsar hemmalaget allt framåt och Nybro blir lite för passiva de inledande minuterna. Vikings lyckas freda sitt mål ungefär halva perioden innan reduceringen till 1-2 kommer från Karlskrona. Detta är dock Nybros match, ett väldigt bra försvarsspel tillsammans med en fin match av Robin Johansson i Nybromålet lyckas hålla ut och med dryga minuten kvar avgör Kalle Hult till 1-3 i öppen kasse.

Nybro Vikings nästa match i Allettan spelas på fredag den 15 januari. Då är det IF Troja/Ljungby som kommer på besök i Liljas Arena, pucken släpps kl. 19.00.

Karlskrona HK – Nybro Vikings 1-3 (0–1, 0–1, 1–1)

Målen: 0-1 (14.21) Matej Galbavy (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 0-2 (23.21) PP1 Janne Väyrynen (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 1-2 (49.11) Oskar Svanlund, 1-3 (58.47) ENG Kalle Hult (Viktor Bolin)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 26–29 (8–9, 5–13, 13-7).