QUIZ: Vad kan du om Hockeyettan? Här är 20 nya frågor om ligan

Vad kan du om Hockeyettan?

Nu, mitt emellan alla silly-season-nyheter och i väntan på nästa säsong, ger vi er chansen att testa era kunskaper om ligan.

Här är 20 nya frågor om ligan – hur många klarar du?

Svaren hittar ni längst ned i artikeln.

FRÅGA 1: Hur många poäng gjorde Martin Pärna i Halmstad den här säsongen? 

a) 44

b) 47

c) 47

d) 42

FRÅGA 2: Vilket år grundades Tyresö/Hanviken?

a) 2015

b) 2011

c) 2012

d) 2010

FRÅGA 3: Vem var längsta spelaren i ligan den här säsongen?

a) Joshua Karlsson, Lindlöven

b) Robin Liljekvist, Huddinge

c) Sebastian Eriksson, Örnsköldsvik

d) Hugo Fagerblom, Skövde

FRÅGA 4: I februari röstades han fram av spelarna som “Hockeyettans bäste domare”, vad heter mannen som fick priset?

a) Emil Netz

b) Markus Yngvesson

c) Mikael Söderlund

d) Stefan Johansson

FRÅGA 5: Hur många spelare i VM spelade i ligan den här säsongen?

a) 0

b) 2

c) 3

d) 1

FRÅGA 6: Vilken Hockeyettan-klubb har Max Friberg som moderklubb?

a) Skövde

b) Hanhals

c) Mariestad

d) Vimmerby

FRÅGA 7: Vad heter Örnsköldsviks hemmaarena?

a) Skyttishallen

b) Örnsköldsviks Ishall

c) Brandcode Center

d) Lombiahallen

FRÅGA 8: Vem vann poängligan i den södra vårserien 20-21?

a) Melker Iversen, Halmstad

b) Martin Pärna, Halmstad

c) Kim Runermark, Kalmar

d) Anders Skoog, Tranås

FRÅGA 9: Hur många mål gjorde Janne Väyrynen i Nybro totalt den här säsongen?

a) 21

b) 25

c) 27

d) 24

FRÅGA 10: Vad heter Kalmars nye sportchef?

a) Patrik Stolt

b) Fredrik Stolt

c) Daniel Stolt

d) Åke Stolt

FRÅGA 11: Vilket nummer har Östersunds forwardsprofil Elias Bjuhr?

a) 64

b) 46

c) 48

d) 68

FRÅGA 12: Jonathan Pudas spelar VM för Tre Kronor, vilken är hans moderklubb?

a) Kalix

b) Vännäs

c) Kiruna IF

d) Kiruna AIF

FRÅGA 13: Vilken sorts insekt har Karlskrona på sitt klubbmärke?

a) Ett bi

b) En skalbagge

c) En myra

d) En fluga

FRÅGA 14: Hur många säsonger har Jakob Karlsson i Vimmerby?

a) 9

b) 10

c) 8

d) 11

FRÅGA 15: Vem hade mest utvisningsminuter i år?

a) Fredrik Lundin, Enköping

b) Henrik Mærsk, Tyringe

c) Søren Dietz-Larsen, Segeltorp  

d) Jake Bolton, Boden

FRÅGA 16: Stefan Söder gjorde 64 poäng förra säsongen i Vallentuna, i vilken klubb spelar han i höst?

a) Almtuna

b) Strömsbro

c) Huddinge

d) Vallentuna

FRÅGA 17: Vilket lag har Björknäshallen som hemmaarena?

a) Boden

b) Huddinge

c) Östersund

d) Kalix

FRÅGA 18: Vilket nummer har Nybros lagkapten Erik Lindström?

a) 50

b) 5

c) 52

d) 59

FRÅGA 19: Vilket är Hockeyettans sydligaste lag?

a) Mörrum

b) KRIF

c) Karlskrona

d) Kalmar

FRÅGA 20: Vilket utav de lag som vann respektive grundserie hade mest poäng?

a) Boden

b) Troja-Ljungby

c) Dalen

d) Huddinge

Hur gick det för er? Här hittar ni dom rätta svaren.

1. c
2. c
3. a
4. b
5. c
6. a
7. a
8. c
9. b
10. c
11. b
12. c
13. b
14. a
15. c
16. b
17. a
18. a
19. c
20. d

QUIZ: Vad kan du om Hockeyettan? Testa dig själv här!