Uppsnack inför starten av Allettan

På söndag är det äntligen dags för premiären av ATG Allettan Norra då Strömsbro IF kommer på besök i Borlänge Ishall klockan 15:00. Vi har tagit tempen på huvudtränare Stefan Gustafsson inför den nya seriestarten om lagets målsättning, hur spelartruppen ser ut i dagsläget och hur en summering av grundserien kan se ut.

Hur ser din summering ut av grundserien som precis avslutats?

– Vi hade en målsättning inom gruppen av att komma topp 5 och ta oss till Allettan vilket vi klarade av, det är vi såklart nöjda med och nu klarade vi av det med två eller tre omgångar kvar till och med. Sen finns det delar av matcherna i grundserien som vi kan förbättra och bli bättre på och boxplay är till exempel en sån sak som vi har tittat närmare på i den aspekten. Nu i Allettan kommer det även att bli ett helt nytt och tuffare motstånd så det handlar en del om att få in mer scouting på motståndarna också. Totalt sett så är vi nöjda med grundserien och den ”streaken” som vi hade på åtta raka segrar var nånstans det som gjorde att vi grejade det här. Nu mot slutet så har vi haft det tuffare med skador men vi har fått bra hjälp i form av lån från Mora IK, Leksands IF och Mackan Andersson från Hedemora SK vilket vi är tacksamma för. Sen har vi haft många bra juniorer från egna leden som har kommit upp och gjort bra prestationer. Men huvudsaken var att vi gick vidare och sen finns det saker att jobba vidare med framåt.

Om vi blickar framåt mot det nya upplägget av Allettan, tankar inför den?

– Det blir lite nyare spelschema än vad vi är vana vid, nu ska vi möta alla lag tre gånger istället för två. Det blir mycket matcher under en intensivare period och med ett tightare schema. Men samtidigt kul att det drar igång redan nu så att det inte blir det vanliga ”julbreaket” utan att vi nu startar igång det direkt.

Finns det någon målsättningen för laget inför Allettan?

– Vi satt oss ner med laget idag och pratade om det och vi har en tydlig målsättning med laget. Vi ska förbereda den här gruppen på att leva i våran process och titta tillbaka på vad vi har gjort bra och mindre bra och ta det med oss in. Huvudmålet är att vi ska spela slutspel här framöver och att vara bland de topp åtta första lagen. Det är den tydliga målsättningen vi har i gruppen och under resans gång så ska vi utveckla och förbättra oss så att vi är så pass redo som vi kan vara när vi förhoppningsvis når det målet.

Hur ser spelartruppen ut inför söndagens premiär?

 – Idag var första gången på länge som vi hade alla i spel på träning förutom Viktor Johansson som var sjuk. Vi har väl inte riktigt 100% på Helldén än inför söndagen. Vi kommer inte heller gå ut med något lag förens strax innan nedsläpp, så vi får se hur vi formerar upp det.

Hur ser spelarmarknaden ut, är det några nyförvärv påväg in?

– I dagsläget är det inga spelare varken påväg in eller ut, förutom Emil Danerhag som vi har lånat ut till Leksands J20 över helgen. Så han kommer inte vara tillgänglig för oss på backsidan till söndagens match utan han är på ett korttidslån. Vi håller ständig koll på marknaden men det ska passa in också, vi väger för-och nackdelar av att ta in en spelare i det här läget. Vi kollar på vart han eventuellt skulle hamna i hierarkin i laget, vad det är för typ av människa och vad han ska tillföra på isen osv. Det är många faktorer som ska spela in. Men vi har full koll på vad som sker på marknaden och vi har ögon och öron öppna, avslutar Stefan ”Grabben” Gustafsson.

Säkra din biljett till söndagens premiär på: https://www.biljettkiosken.se/event/211205-borlangehockey-borlange_hf_borlange_hf_stromsbro_if

Det går även att köpa biljett i entrén med swish och kontant.

Varmt välkomna till Borlänge ishall!