Tim Johansson-Bräck om förlusten mot Surahammar

Tappade tvåmålsledningar två gånger om

Vallentuna inleder jubileumsmatchen försiktigt och håller gästande Surahammar oftast utanför försvarszon, dock saknas aggressiviteten i många situationer. Tillsammans med högt tempo och i förvisso sanning heller ej bra spel från bortalaget, kändes det ändå osäkert hur långt detta skulle hålla i andra perioden.

Dock skulle mittenronden gå helt i hemmalagets tecken.

-Andra perioden tycker jag vi gör rätt okej. Vi hittar bra och enkla lösningar i spelet ur egen zon, analyserar tränare Tim Johansson Bräck. Som inför den månghövdade publiken vid klubbens 75-årsjubileumsdag bjöd både på gratis entré, skridskodisco samt kringaktiviteter för barnfamiljer tillsammans med sponsorer samt att det anordnades uppvisning av Vallentuna Konståkningsklubb och avslutande bankett.

Vallentuna spel börjar också det se lite mer festligt ut. Man börjar vinna fler närkamper och är mer tydliga i anfallsspelet, vilket resulterar i en tvåmålsledning inför den sista perioden efter att Lukas Paulsson och Ture Edvardsson levererat. Det förelåg jubel och glad stämning där de flesta nog såg en snygg avslutning och Eriksgata framför sig under de sista 20.

Tredje perioden inleddes dessvärre inte på samma sätt som avslutningen av den förra. Och framförallt blir de sista 10 minuterna blir förödande för hemmalaget som tappar en tvåmålsledning två gånger om och därefter blir akterseglade. Till de tillresta bortasupportrarnas glädje.

-Det är alldeles för dåligt. Vi slutar göra saker ordentligt, vilket leder till att man sätter sina medspelare i dåliga situationer. Vi slutar vinna närkamper och blir stillastående, och då vinner vi inga matcher tyckte tränar-Tim efteråt.

En hel del förbättringspotential
Som dock var någorlunda nöjd med delar av spelet trots allt:

-Spelet ur egen zon är ändå helt okej. Kampen och viljan i andra perioden också bra. Men sett över hela matchen finns det en hel del som ska bli bättre, fortsatte han.

Den viktigaste komponenten, som vi givetvis ska jobba vidare med, är att bibehålla intensiteten under längre perioder. Till nästa match kommer både Söderberg och Lundin vara tillgängliga, varav båda är vinnarskallar som kommer att bidra med både mentalitet och energi, avslutade han.

I övrigt var det inte någon som sticker ut så mycket under matchen. Lukas Eriksson gör många bra saker, är avig i rörelserna, bra på små ytor och kreativ i sina lösningar under press. Även Adam Matson svarade för några viktiga räddningar även om det inte räckte hela vägen fram när Surahammar till synes relativ enkelt kunde vända i slutskedet av matchen. Vid 3-2 syntes tröttheten börja ta ut sin rätt och det var bättre fart på bortalaget i avslutningen. Dock skall tilläggas att en fjärde puck inte var längre bort än ett ribbskott i slutskedet av matchen.

Stökigt på läktarplats

Smolk i bägaren på jubileumsfesten utöver den tappade matchen var även att den tillresta bortaklacken, en full busslast!! (som förvisso höjde stämningen under större delen av matchen skall sägas) men även skämde ut sig med kastade burkar av missnöje vid underläge efter två perioder och sparkade även sönder glasdörren in till den intilliggande VIP-loungen där juniorlag såg på matchen. Lyckligtvis kom ingen till skada men räkning kommer skickas till Surahammar för skadegörelsen.