BHF tog första bortasegern

Efter 3 raka förluster på bortais så var det dags att försöka bryta trenden för Borlänge Hockey som under söndagen åkte till Lindesberg för att ta sig an Lindlöven.

Med 2 raka förluster i bagaget så var det ett hungrigt BHF som startade matchen piggast. Det dröjde dock till den 18 minuten innan BHF satte ledningsmålet av Leon Cadei Hackley som gjorde sitt 2a mål för säsongen.

I den andra perioden fick BHF en bra start när först Isak Garfve dubblade ledningen till 0-2 innan 17 årige Pontus Falk som till matchen blev uppflyttad till första linan tillsammans med Patrick Elfsberg och Emil Lind gjorde 0-3 och sitt 2a mål för säsongen.

BHF såg ut att ha koll på matchen när hemmalaget plötsligt fick in 2 snabba puckar och kom ikapp till 2-3 inför slutakten.

Där tog det bara 2 minuter sen satte Emil Rangedal återigen BHF i ett tvåmålsöverläge med sitt första mål för säsongen.

Hemmalaget hade några ströchanser att reducera och med 2 minuter kvar fick man ett gyllene läge då Borlänges Emil Danerhag fick besöka botbänken. I spel 6 mot 4 gavs hemmalaget chansen att knapra ikapp men istället kunde Charles Eklund i tom målbur fastställa slutresultatet till 2-5.

skott totalt 26-29

utvisningar Lindlöven 2×2 BHF 3×2

domare Fredrik Börjesson-Tysnes

En bra match från Borlänges sida efter den sämre insatsen senast mot Linden då man förlorade hemma. Man förde spelet från start till mål och vann välförtjänt.

I och med segern har man fortfarande bra häng på topp 5 där man ligger på samma poäng som just Lindlöven som nu innehar 5e platsen i tabellen.

Härnäst väntar ytterligare en bortamatch för BHF som på onsdag åker söderut för att möta Surahammar som BHF delar 6e platsen med.

Övriga resultat och tabell finner ni här: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se