ESK förlorade derbyt – igen

Enköping fick på söndagskvällen inkassera säsongens andra derbyförlust mot Wings.  Men trots det svidande slutresultatet 6-1 så gjorde ESK konstigt nog en ganska en bra match och var till stora delar det bättre laget.

Det rann tyvärr iväg på slutet av matchen då Wings med tre mål på matchens sista dryga nio minuters speltid kunde fastställa 6-1.

I de två inledande perioderna var annars Enköping det bättre laget. Men som vi sett tidigare under säsongen så är måleffektiviteten förbluffande dålig och på alla chanser man hade i framförallt de två första perioderna så resulterar det bara i en nätkänning.

Visserligen var nämnda nätkänning matchens snyggaste mål och det om dessutom i powerplay, en spelform som också hackat under säsongen. Robin Nilsson passar till Simon Sjöberg, som slår en genomskärande pass rakt genom slottet fram till Samuel Lidström. ”Lill-Lidas” sätter sitt första mål i ESK-dressen genom ett väl placerat skott.

Det målet b

etydde 1-1 och vi var då 16 minuter och 23 sekunder in i andra perioden. Fram till dess var ett mål framåt som sagt i underkant sett till spelbilden och chanserna som skapades och ESK spelade klokt och framförallt visade man upp ett bra försvarsspel med Markus Ekholm Rosén som stabil sista utpost.

Med lite mera skärpa och med lite mera rättvis utdelning sett till chanserna kunde ESK haft både ett och två mål till i protokollet.

Men början till raset kommer tyvärr innan den andra perioden är slut. Blott fyra sekunder före pausvilan får Wings en slumpchans med ett skott som överlistar en skymd Ekholm Rosén fram till 2-1 och det var såklart ett tungt mål för ESK att släppa in.

Ännu tyngre blir det när Wings får göra 3-1 bara dryga halvminuten senare, nämligen 33 sekunder in i den tredje perioden.

Trots dessa två tunga baklängesmål inom loppet av bara 37 sekunder (fast med paus mellan) så fortsätter ESK att skapa chanser under den första halvan av tredje perioder.

Men sen tar bensinen slut.

När matchklockan tickar mot nio minuter kvar att spela kan Wings dock göra 4-1 och med det släcker man lampan för ESK, som nu släpper in ytterligare två mål på de kommande fem minuternas spel i matchens slutfas.

Onödigt såklart, men trots allt lite betydelselöst eftersom matchen redan kändes avgjord innan det rann iväg.

6-1 slutar matchen men den var i lite mer än två perioder betydligt jämnare och med visst övertag för ESK.

De två Upplandsderbyna har nu båda slutat med storförlust för ESK och det tynger såklart. Men till skillnad från förra gången, när ESK var helt under isen på sin hemmabana, så stod man som sagt upp mycket bättre den här gången, resultatet till trots.

Wings – ESK  1-6 (0-0, 2-1, 4-0)

Skott: 34-30  (5-7, 14-14, 15-9)

Utvisningsminuter:  4-4 min

ESK:s målskyttar: Samuel Lidström

Publik: 249 personer