Matchreferat HC Dalen – Skövde IK

Under onsdagskvällen spelades det toppmöte i Hockeyettan Västra. Detta märktes på tempot och närkampsspelet. Rejält spel med många fina lösningar och bra passningsspel. Kvällen gav 1 poäng av 3 för SIK efter sen kvittering.

Första perioden är SIK´s och ledning med 2-0 speglar väl matchbilden. 1-0 gör David Lundmark på retur redan efter 41 sekunder. Efter detta är det bra tryck från bortalaget och det osar mål igen. 2-0 kommer i powerplay efter 11.33 av Emil Smedberg, fint uppeggad av Adam Thilander. En klart välspelad period av två lag som verkligen vill lira.

Andra perioden går klart till Dalen som ökat upp tempot och passningsspelet ännu ett snäpp och stundtals spelar ut SIK. Förvisso har bortalaget ett stolpskott av David Lundmark och ett kanonläge mitt i slottet för Emil Smedberg. Tyvärr inga mål på något av lägena för SIK och som så många gånger förut vänder matchen och Dalen gör 2-2. 1-2 av Alex Ek och 2-2 av Karl Jonsson.

Tredje perioden blir en svängig historia, där Max Kardevall efter fyra minuter på egen hand tar sig igenom tre Dalenspelare och hänger dit 2-3 till SIK. Därefter är det Dalen för hela slanten och ett slarvigt och ett kanske okoncentrerat SIK bjuder på chans efter chans. Detta resulterar i både 3-3 och 4-3. Kvitteringen till 3-3 gör Colton Kalezic bara 38 sekunder efter 2-3-målet. 4-3 gör Gustav Salmi-Lilja för Dalen när perioden hunnit 8 minuter in. Där och då känns det från läktarhåll som att det blir noll poäng till SIK, men med drygt 1 minut kvar av perioden tar SIK ut målvakten Fritz Abrahamsson och som många gånger tidigare denna säsong lyckas SIK kvittera till 4-4. Jonathan Ström styr in  pucken precis framför mål, fint framspelad av Jesper Emanuelsson.

Matchen går till övertid och efter en ytterst tveksam utvisning på Jonathan Ström tilldelas Dalen ett powerplay och avgör genom Alex Ek till 5-4 bara 1.31 in. Ett surt slut på en välspelad, tuff och bra hockeymatch.

Nästa match för SIK är nu på söndag då laget beger sig till Värmland och drabbning mot Forshaga IF.