Dalen nollade seriefavoriterna

En jämn och tuff fajt mellan på förhand seriefavoriterna Nybro Vikings ägde rum på Smedjehov. En match som började med en ordentlig fajt två spelare emellan.

Gästerna skapade flertalet vassa chanser i den första perioden men lyckades inte överlista Oscar Malm och perioden slutade 0-0. Istället var det Dalen genom Colton Kalezic som gav hemmalaget ledningen och strax därefter så utökade Karl Smedberg till 2-0. Ett fint läge man satte sig i inför den tredje perioden. Där gjorde gästerna allt man kunde för att jobba sig tillbaka delvis genom att ta ut målvakten. Något som skulle straffa sig då Oliver Wallqvist i öppen kasse satte 3-0 till hemmalaget som gick upp i serieledning och hittills är obesegrade i allettan.

HC Dalen-Nybro 3-0
(0-0, 2-0, 1-0)
Första perioden: –
Andra perioden: 1-0 (15.14) Colton Kalezic (Hugo Fransson/Gustav Salmi) spel fem mot fyra. 2-0 (17.43) Karl Smedberg (Kalle Holm).
Tredje perioden: 3-0 (17.23) Oliver Wallqvist (-) spel fem mot sex.
Skott: 20-32 (9-13, 8-7, 3-12)
Utvisningar, Dalen: Kristian Røykås Marthinsen 20+5+match, Kalle Holm 2, Sebastian Ehrenflod 2.
Utvisningar, Nybro: Simon Ericsson 20+5+match, Nikolai Skladnichenko 2.
Domare: Mikael Söderlund.
Publik: 466 i Smedjehov.