Andra raka trepoängaren för Hudik Hockey

Bildtext: #24 Axel Levander tryckte in 3-2 och tog med hela målet. Foto: Lars Sundin

Hudik Hockey tog sin andra raka trepoängare i Allettan när Boden besegrades med 4-3 (0-1, 2-1, 2-1).

I hemmamatchen senast mot Hanviken var man inte med från start och tränare Hall fick ta en tidigt timeout för att få igång laget. I dag var man där från start men fick ändå gå till pausvila i underläge efter den inledande perioden. Det var nämligen bortalaget Boden som i powerplay kunde slå in en puck i nät efter 15.10 . Det var annars en ganska jämn period med visst spelövertag för hemmalaget.

Hudik skulle däremot få en kanonstart på den andra perioden där det först var #70 Henrik Olsén som nätade efter 1.07, detta efter att Byström Johansson skjutit ett skott som hamnade hos Olsén som kunde

skjuta in 1-1 i öppet mål. Mål nummer två kom mindre än minuten senare i powerplay. Där var det Byström Johansson som passade över centrallinjen till #27 Alexander Bjurström som pricksköt in 2-1.

Boden skulle dock få in en kvitteringspuck i en period som Hudik var klart bättre i och definitivt kunde kommit ifrån i ledning. Bland annat skapade man två jättelägen i periodens slut och där åtminstone en av dem till och med borde ha gått i mål men där det var stolpe ut i stället.

Hudik Hockey börjar även den tredje perioden bra och nätar efter 3.59 spelat. #85 Lukas Enqvist passar fram #24 Axel Levander som i friläge trycker in pucken som innebar det första i Allettan för Levander.

Återigen skulle Boden komma tillbaka och efter 7.20 kvittera till 3-3 med sitt andra powerplay-mål.

Men någon form av stress av att ha tappat ledningen två gånger om syntes inte utan Hudik tog på nytt tillbaka ledningen när #29 Jesper Wiberg visade upp sitt fina skott. 4-3 med ca sju minuter kvar att spela.

Sedan spelade hemmalaget kontrollerat och stabilt fram till att matchens sista signal ljöd. Boden fick endast iväg fem skott på mål i den tredje perioden där man jagade kvittering vilket är ett stort plus till HHC:s försvar.

Hudik Hockey har nu jobbat sig upp till en sjätteplats (Med en match mindre än två av motståndarna högre upp) och självklart betyder två raka trepoängare mycket för det mentala.

Imorgon väntar ny hemmamatch när Kiruna IF gästar Holmen Center kl 16.00. Ett Kiruna som förlorade under lördagen med 5-1 mot Strömsbro.