ESK förlorade målrik match i Vallentuna

Den fula ovanan att släppa två mål upp till motståndarna under matcherna straffade sig för Enköping i den viktiga bortamatchen mot Vallentuna. Onsdagskvällens målrika match slutar 6-4 och tre tunga poäng stannade hos Vallentuna.

Det har varit en följetong under säsongen, att ESK släpper motståndarna till en tvåmålsledning. Så även i onsdagskvällens viktiga match mot Vallentuna på bortais, där vi till slut skulle få se hela tio mål.

Visserligen kunde Enköping först vända ett 0-1-underläge i den första perioden där August Sandell först kvitterar och sedan Daniel Andersson ger ESK ledningen.

Men lyckan bli kortvarig. Knappt två minuter senare har Vallentuna återigen kvitterat och det är i avslutningen av första perioden och i inledningen av andra som Enköping ger motståndarna den tvåmålsledning som ska komma att avgöra matchen.

Och det är hela Hockeyettans poängkung Gustav Jansson som står för båda målen. Först ger han Vallentuna ledningen drygt två minuter innan periodvilan och direkt efter pausspolningen tar det bara 18 sekunder innan samma Jansson är framme igen.

Två mål på knappa två minuter (med paus mellan) och den tvåmålsledning man nu släppte hade Enköping inte kraft att hämta ikapp.

Det ska dock sägas att ESK verkligen gör ett bra försök att vända matchen igen. Efter 4-2-målet tar ESK kommandot rejält i matchen och man har både stolpträff och puckar som mer eller mindre tullar längs mållinjen, utan att gå in.

Men när ESK till slut kan reducera till 4-3, återigen genom Daniel Andersson, så är Vallentuna replik fram till 5-3 bara tre minuter bort.

Inför den sista periodpausen konstaterar ESK-backen Emil Hälldahl att det är en jämna match.

— Det gäller att vi får in puckarna på mål och sedan slå in returerna. Två av våra mål har vi ju gjort på det sättet hittills, sade han i pausintervjun i webbsändningen.

Det blir Hälldahl själv som ger ESK ett sista hopp i matchen genom att reducera till 5-4. Dock inte på en retur utan det är hans eget skott som hittar nätmaskorna direkt.

Med drygt åtta minuter kvar att spela skjiljer det återigen bara ett mål mellan lagen och hoppet lever.

Men återigen släcker Vallentuna lampan för ESK. Det tog som sagt två minuter första gången, tre minuter andra gången och nu tog det knappa fem minuter att återigen gå ifrån till två måls ledning och det blir Tim Henriksson som fastställer slutresultatet till 6-4.

Sammanfattningsvis var det som sagt Gustav Janssons två mål, i slutet av första perioden och direkt i början på den andra, som kom att avgöra en annars jämn match i Vallentuna Ishall.

— Man kan inte släppa in sex mål i en match om man ska vinna. Vi gör fyra mål framåt och det ska normalt räcka, vi är för dåliga i försvarsspelet idag, menade Tobias Smids i intervjun i webbsändningen efter matchen.

ESK räknar nu in sin tredje raka förlust men man har trots det att relativt bra tabelläge. Man är visserligen kvar på sjundeplatsen men har bara två poäng upp till tredjeplatsen, där slutspelsplatserna hägrar.

Närmast har man dubbla hemmamatcher helgen, mot Vännäs och Kalix, och på lördagens match mot tabelljumbon Vännäs är det dessutom fri entré.

Vallentuna – ESK 6-4 (3-2, 2-1, 1-1)

Skott: 30-34  (11-11, 12-10, 7-13)

Utvisningsminuter:  20-16 min

ESK:s målskyttar: Daniel Andersson 2, August Sandell och Emil Hälldahl

Publik: 306 personer