Inget skönlir men en sjuhelsikes skön seger

Det är precis dessa matcher som publiken gillar där det är ett komplett innehåll med många mål, snygga mål, tacklingar, slagsmål och gruff och en enorm kamp och vilja om pucken som dansar fram och tillbaka på linjen, musik som flödar ur högtalarna vid avbrott och tekningar och slutligen tränare som river och sliter sitt hår i hopp och förtvivlan, glädje och bitterhet. Idag slutade denna match med en säker 6-4 seger till Vallentuna.

Vallentuna är fast i sadeln på hästen, ett litet glid i sidled i helgen men på det igen och man sitter upprätt då man tar sjätte segern och behåller andra platsen i en dock haltande tabell. Det är jämnt så det förslår och det kommer att vara kamp ända in i det berömda kaklet.
Första perioden var lite väl svängig med skiftande ledningar där Vallentuna kommer ut lite mer påkopplade än motståndarna och tar kommandon och gör 1-0 genom #25 Möllerstedt, gjorde sitt första mål i Vallentuna dressen. Sedan kom Enköping in i handlingen och både kvitterade och tog ledning med 1-2. Sedan jobbar Vallentuna sig tillbaka där 2-2 tillkommer genom #23 Edvardsson och sedan får Vallentuna PP1 och då kliver snajpern #24 Jansson och skickar in 3-2 som perioden slutar.
Ut till andra perioden så hade båda lagen säkert snackat igenom hur man ska uppträda för att förbättra framdriften under de återstående 40 minuterna. Vallentuna går på nock direkt och utökar till 4-2 efter endast 18 sekunder genom #24 Janssons 23: e fullträff. Sedan blir det mycket kamp och slugger tag på isen där Enköping är lite mer griniga och rakt på mål och får rättmätigt utdelning till reducering 4-3 i PP2 men men #25 Möllerstedt gör 5-3 genom ett tungt jobb framför kassen där han trycker dit trissan efter 16.30. Perioden slutar 2-1 till Vallentuna.
Och så då till den tredje perioden, där det blir mindre trafik till utvisningsbåset vilket tränarna säkert önskade. Enköping sätter mera press på hemmalaget, högt upp i banan och får in spänning i avslutningen då man efter 11.50 i sista akten får in 5-4 pucken och det blir spänning hela vägen och stort underhållningsvärde för publiken som gjorde sitt för att heja på sitt respektive lag. Vallentuna ville verkligen inte släppa till i slutet av matchen utan stänger butiken genom #33 Henriksson som gör 6-4 efter 16.32. Enköping gör ett tappert försök de sista 2 minuterna med plockad målvakt men utan utdelning och inga farligheter.
Matchens Viking tilldelades Möllerstedt för sitt slit och 2 mål på kontot.
-Skön seger trots allt och tre poäng in på kontot, avslutar Tim Johansson Bräck.