Fem poäng i helgen

Lindlöven IF – Piteå HC

På söndags eftermiddagen var det dags för helgens andra match då Piteå besökte Lindehov.

Första perioden blir en stökig period med väldigt fysiskt spel och mycket känslor. Utvisningarna stod som spön i backen och spelarna hade svårt att hitta den nivån som gällde för dagen, Lindlövens 1-0 kommer mycket riktigt i power play och det är Filip Barklund som dundrar in ett direkt slagskott fint assisterad av Jonsson samt Jämsén tid för målet 13.57. Straxt därefter åker Löven på 2 snabba utvisningar och Piteå kunde kvittera i spel 5-3 genom Tommy Wargh ass Högberg samt Ylivainio tid för målet 17.55. Lindlöven skulle ändå hinna ta ledningen med 15 sek kvar av perioden det är Anton Widmark som framspelad av Anrén o Jonsson trycker in 2-1 bakom Marcus Nygren.

Andra perioden börjar som den första med grinigt spel från båda lagen och utvisningarna fortsätter att hagla. Piteå får ett nytt långt 5-3 spel i början av perioden som lövengrabbarna lyckas städa av och 9.32 lyckas istället Lindlöven göra 3-2 det är Anton Björkman lägger upp en backhand i krysset assisterad av E. Lindgren samt Klavhed. Då känns det som att Lindlöven har tag om matchen och är det klart bättre laget i spel 5 mot 5 men med 2.40 kvar av perioden sticker Piteå upp och reducerar genom Kalle Strömbäck ass Thyni Johansson samt Ylivainio.

Tredje perioden hinner det gå 3.33 av innan Lindlöven får ett powerplay och halvminuten senare dundrar Isak Jonsson in en direkt pärla i nättaket  ass E. Lindgren samt Widmark. Efter det böljar spelet fram och tillbaka och båda lagen har bra lägen att göra mål men 10.11 in i perioden så drar Joakim Högberg in ett slagskott mitt i slottet och det är 4-3 ass Thyni Johansson samt Similä. Sen händer det inte så mycket utan det ser ut som att Löven skall bärga första 3 poängaren i Allettan men 58.42 åker Lindlöven på en 2 minutare och i samma veva tar Piteå ut målvakten och skapar ett konstant tryck 59.44 så lyckas de kvittera genom Tommy Wargh ass Ylivainio och Högberg och det känns som att historien i Allettan skall upprepas med sena kvitteringar. 59.49 åker Piteå på en tripping och Lindlöven får power play.  Med fem sekunder kvar gör helt otroligt Isak Jonsson sitt andra mål, det är Filip Barklund som får pucken och hela hallen väntar på skott men Filip lurar alla utom Isak som är på ”kontoret” och smäller in 5-4 ass även E. Lindgren. I slutändan en rättvis vinst med en match som innehöll det mesta.

Lindlövens IF – IF Sundsvall Hockey

Den första perioden startar inte alls bra då det blir ett 2 minuter långt 5-3 läge direkt för Sundsvall i inledningen, de skapar många lägen men Lindlöven gör ett kanonjobb och täcker massor av skott och de som går igenom tar Kias i kassen. Efter det så växer Löven in i matchen och börjar skapa långa anfall på Sundsvall och efter 10 min så styr Anton Widmark in 1-0 för Löven ass Halvordsson och Jonsson. Löven har en bra period och det känns som att det skall bli mer mål men inget mer mål faller.

Andra perioden är jämn men det känns ändå som att Sundsvall skapar mer lägen och har mer zon tid än Löven grabbarna men Kias gör ett par riktigt viktiga räddningar i perioden och den slutar 0-0

Tredje perioden så känns det som att Lindegrabbarna vill ”skydda” ledningen och backar hem vilket gör att Sundsvall trycker på och efter 11.53 gör Sundsvall rättvist 1-1 genom Erik Hedlund ass Landin och Kaijser. Sundsvall fortsätter att trycka på och skapar mycket lägen och 14.33 får Kaijser pucken mellan lövenbackarna och sätter pucken mellan benen på Kias. Och då känns det som att Sundsvall skall ta med alla poäng. Men det blev startskottet på en kanonad av Löven grabbarna som plötsligt får en jäkla energi och trycker ner Sundsvall 18.20 tar Sundsvall en utvisning och samtidigt tar Löven timeout, Kias lämnar kassen och Löven spelar 6-4 och efter en tilltrasslad situation så trycker Widmark in sitt andra för kvällen och kvitterar till 2-2 ass av Anrén samt Barklund tid 59.24.
Övertid krävs och det böljar fram och tillbaka men efter 3 min så bestämmer sig back bjässen Joshua Karlsson för att ta pucken och trycka sig fram till ett friläge som han utnyttjar pa allra bästa sätt han drar bort Sundsvalls målvakt Viktor Rönnqvist och trycker upp pucken i nättaket och mycket viktiga 2 poäng till Löven grabbarna.