Inför Väsby vs AIK

Efter en skön och stark inledning av träningsmatchandet när Väsby i onsdags slog tillbaka hockeyallsvenska Almtuna IS väntar ännu en härlig utmaning när nästa lag från Sveriges näst högsta division i form av klassiska AIK väntar Väsby.

 

Skådeplatsen byts nu från Uppsala till Renew Arena och äntligen får matchen dessutom spelas med publik på läktarna. 500 åskådare kan tas in och än finns biljetter kvar att köpa. Klockan 22.00 torsdag kväll stängs biljettförsäljningen. Så har du inte säkrat din plats är det hög tid att göra det. Klicka på länken nedan för att köpa dina biljetter. https://secure.tickster.com/…/15n4dj…/selectproductgroup

OBS! Ingen biljettförsäljning kommer att ske vid dörren, utan det är endast förköp som gäller.

 

Men klassiska AIK väntar alltså Vilda Väsby under fredagskvällen och det är ett ytterst härligt möte. Lagen möttes ju två gånger under fjolåret i Renew Arena och båda gångerna gick Väsby segrande ur striden. Men det var då och nu är nu. AIK som ju pressade numera SHL-laget Timrå i playoff tidigare i våras verkar spänna bågen ännu hårdare i år och lär bli ännu bättre denna säsong. Riktigt starka nyförvärv har tagits in där AIK-ikonen Christian Sandberg känns som den mest högtflygande förstärkningen och där även meriterade backen Alexander Deilert som närmast kommer från Björklöven, sticker ut.

 

För Väsbys del blir det viktigt att bygga vidare på onsdagens stundtals fina spel där nyckelordet blir att hålla laget så kompakt som möjligt. Det gäller inte att ge det skickliga AIK onödiga ytor för det vimlar av offensivt potenta spelare som nog kommer att utnyttja minst möjliga Väsbymisstag.

 

Matcher mot AIK för Väsbys del är alltid speciella och säkert lite extra i år eftersom väldigt många i Väsbys lag har en bakgrund i just AIK. Hela elva spelare har någon gång representerat den svartgula dressen och det är klart att de säkerligen är extra taggade inför fredagens match.

 

Väsby gör lite förändringar i formationerna från i onsdags och där Christian Holmblad fortsatt vilar och som nu även får sällskap på läktaren av Gustav Eurenius som båda vilar från matchen på grund av lättare skavanker. Även den sista utposten förändras då nu även August Hedlund får göra debut i Väsbydressen.

 

Missa nu inte denna härliga fredagsunderhållning utan se till att boka dina biljetter innan klockan slår 22. Vi ses i Renew Arena!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Bildbyrån (Frilansfotograferna)