Inför Väsby vs Vallentuna

Drygt halvvägs in i försäsongen är det dags för säsongens första derby när Vallentuna Hockey under onsdagskvällen gästar Renew Arena. Ett klassiskt derby som ger en försmak av vad som komma skall eftersom vi efter en säsongs frånvaro nu återigen möts i seriespel.

 

Årets Vallentuna är lite annorlunda uppbyggt kontra fjolårets laddade lagbygge. Då lyftes rutinerad efter rutinerad spelare in i lagets trupp men av alla dessa högklassiga förvärv är faktiskt inte en enda kvar i årets trupp. Föreningen har istället gjort lite utav en generationsväxling där medelåldern sjunkit från fjolårets 24,7 år i snitt till årets 22,8 år. Äldre tongivande spelare som Andreas Paulsson, Niclas Lehmann, Victor Andersson, Jacob Lundin med flera har lämnat och in har yngre spelare från främst Stockholmsregionen lyfts in. En duo har även flyttat in från Dalarna och Borlänge och det är

backen Jim Jakobs samt Dennis Finn-Olsson. Det är också den duon som känns som lagets vassaste nyförvärv hitintills även fast även duon Anton Larsson samt Eric Aterius sticker ut där den sistnämnde bland annat har allsvenska meriter från spel i Leksands IF.

 

Vallentuna har precis som vi i Väsby hittills spelat två försäsongsmatcher. För motståndet har två lag från Hockeyettan Västra i form av Lindlöven samt Surahammar stått för menyn och resultaten i dessa var en seger respektive förlust. Men mot sistnämnda motstånd var Vallentuna rätt kraftigt åderlåtit av sjukdomar vilket också gjorde så att förra veckans tänkta derbymatch sköts framåt i en vecka.

 

Men precis som onsdagskvällens gäster så har även Väsby haft det rätt jobbigt med sjukdomar och skador i truppen på sistone. Lyckligtvis börjar en del spelare komma tillbaka till träning igen men till derbyt får fem spelare finna sig i att kika på matchen från läktarplats. Det är kvintetten Elias Lindström, Christian Holmblad, Victor Andersson, Gustav Eurenius samt Rasmus Järvelin som missar matchen och det gör att Väsby får matcha med lite kort om folk.

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni här:

https://play.staylive.se/vasbyhockey/l/50172

 

Hockey ska ju dock helst ses live. Har du inte säkrat din plats, gör det nu. Klicka på länken nedan och lägg din beställning:

https://secure.tickster.com/sv/byt1r661py9x0j0/selectproductgroup

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf