Islossning för Väsby mot Segeltorp

Väsby bjöd på skön fredagsunderhållning när man slog Segeltorp hemma med hela 9-1. Laget spelade ut stora delar av sitt offensiva register och bjöd på många godsaker och där målskyttet var utspritt på hela åtta spelare.

Så kom den så äntligen – första segern i Renew Arena denna säsong i seriesammanhang för Väsby Hockey. Laget gjorde vad man skulle mot jumbon Segeltorp som inte hade mycket att säga till när Väsby skruvade upp trycket vilket man under stora delar gjorde i matchen.

Och det blev föga oväntat en första akt med Väsbydominans. Dominansen var dock inledningsvis inte så stor som man inför matchen kanske kunnat tro utan faktum var att det var gästerna som vaskade fram matchens första bästa lägen. De skedde i periodens åttonde minut efter att Väsby blivit lite för passiva i försvarsarbetet men Isak Johansson som ikväll vaktade Väsbys mål var på alerten och avstyrde båda lägena.

Det var istället när Väsby bröt dödläget och satte ledningspucken alldeles i mitten av perioden som det stora trycket tog sin början. Felix Dahlgren blev kvällens första målskytt när han ur minimal vinkel hittade en lucka alldeles invid stolpen och över målvaktens benskydd.

Väsby utökade sedan sin ledning i matchens andra numerära överläge när Pontus Karlsson kanske gjorde karriärens enklaste mål. Det eftersom han rafsade åt sig en retur dryga centimetern framför mållinjen och enkelt kunde slå in 2-0.

Tjugofem sekunder senare smällde det igen bakom Segeltorps målvakt. Det hela startade med en fin uppåkning av Challe Eklund som vann duellen mot sin bevakare och tillsammans med sina två kedjekamrater stormade fram mot en ensam Segeltorpback. Passningen över till Gustav Eurenius blev något studsande men den senare visade då prov på fin bollkänsla när han på halvstuds tryckte in 3-0 i närmsta krysset.

I mittakten hände nästan allt av värde på en och samma stund eller åtminstone under sjuttio sekunders spel.

Först reducerade Segeltorp i spel i numerärt överläge när en misslyckad undanrensning hamnade mitt i gapet på Emil Andersson som med en välriktad projektil satte 3-1 via ribban.

Glädjen blev dock kortvarig för gästerna eftersom Väsby tjugo sekunder senare återigen satt i ännu ett tremålsöverläge efter att Henrik Rommel skottpassade fram till Victor Andersson som via en snygg vinkling satte sitt första mål i Väsbytröjan någonsin.

Målkavalkaden var dock inte över för det utan femtio sekunder senare fick publiken i Renew Arena skrika ut sin glädje ännu en gång. Det efter att Carl Wassenius stått för ett konstnummer när han först stal pucken av en Segeltorpsspelare, drog sin andra bevakare innan han med en backhand lade över pucken till Elias Lindström som stötte till direkt och tog upp Väsby i en 5-1 ledning.

Därefter dog matchen aningen av förklarliga skäl. Gästerna tog en timeout direkt efter Elias utökning och stoppade därefter blödningen.

Det blev därefter missarnas period eller rättare sagt, målvakternas där såväl Isak Johansson som Victor Kilefors-Petersson i Segeltorps mål totalt räddade fyra frilägen, med två vardera.

I den sista perioden fick publiken vänta länge innan man återigen fick skrika ut sin glädje. Det var nämligen först i den trettonde minuten som Väsby slog till igen men då gjorde man det med en riktig delikatess. Äntligen fick Henrik Rommel hitta in till nätmaskorna vilket är glädjande i sig men mest gladde nog ändå förarbetet av Pontus Karlsson och där hans passning kanske var kvällens behållning. Han lurade nämligen nästan matchtröjan av målvakten när han var bakom målet och på väg runt densamma istället tvärt vände sig om, slog en passning tillbaka mot den första stolpen där Henrik Rommel dök upp och fick sätta pucken i en princip tom kasse.

Målet blev startskottet på en intensiv sista offensiv av Väsby som bjöd på tre mål inom loppet av fyra minuter. Samtliga var vackra och där förarbetena var minst lika snygga som målen som i tur och ordning gjordes av Jacob Spångberg, Gustav Eurenius och Christian Holmblad som med en vass backhand i krysset fick spika slutresultat.

Sammanfattningsvis en skön islossning för ett Väsby som genomgående under säsongen har haft problem med sitt målskytte. Förhoppningsvis lossnar det lite nu när laget fick jubla och visa glädje vilket säkerligen kommer att ge mersmak efter mer.

Matchens stjärna och killen som bjöd på kvällens bästa prestation var Pontus Karlsson. Hans framspelning till Henrik Rommels 6-1 mål var ren och skär delikatess men förutom det stod gode Pontus för ett som vanligt hårt arbete och som kryddades med ytterligare två poäng i form av mål och ännu en målgivande assist.

Två grisar ges till Henrik Rommel som även han äntligen fick göra mål igen. Stod förutom det för två läckra direkt målgivande passningar och var navet i Väsbys kanske vassaste formation för kvällen.

Sista grisen ges till skridskostarka och tempofyllda Charles Eklund som tack vare just den farten firade stora triumfer för sina medspelare och kvällen gav även tre poäng via målgivande passningar.

Men samtliga formationer ska premieras för sina offensiva insatser ikväll och sist men inte minst ska även målvakt Isak Johansson hyllas. För det var verkligen ingen lätt match han fick göra då han ofta stod sysslolös men däremellan fick briljera när Segeltorp fick några frilägen och där till en del andra bra chanser.

Nu får vi suga på denna segerkaramell i någon dag innan laddningen kan starta inför veckans andra derby när Vallentuna på söndag kommer på besök till Upplands Väsby.