Hudik vann seriefinalen

Serieledarna Hudiksvall är fortsatt i topp efter att laget vann ett tätt toppmöte med 3-2 efter att Väsby gjorde en svag start men en stark avslutning. Hudiksvall hade 3-0 inför den sista perioden men Väsby gjorde två raka mål i numerära överlägen och hade sedan ett starkt tryck men fick trots det inte in kvitteringen.

Med facit i hand är det lätt att säga att Väsbys svaga start fällde avgörandet i seriefinalen. Hudiksvall hade en 2-0 ledning redan efter drygt sex spelade minuter och det var en start som hemmalaget kunde leva länge på under matchen.

Ja, Väsby fick som sagt en riktigt jobbig start och kändes inte helt på tårna när domaren släppte pucken. Hudiksvall tryckte framåt direkt och innan ens två minuter hade spelats var nollan bakom Isak Johansson spräckt. Ett skott från en back styrdes ner strax framför Isak och där duellen framför mål vanns av samma Hudikspelare som styrde pucken, och därefter tryckte in pucken.

Väsby hade därefter ett bra läge när Henrik Rommel stormade fram tillsammans med två medspelare och endast en Hudikspelare emot sig. Rommel tog avslutet själv men målvakten räddade och ingen Väsbyspelare hann fram för att omsätta returen.

Istället gjorde hemmalaget mål på sitt kanske andra skott mot mål. Efter lite snurr i anfallszon där Väsby inte alls var med i markeringsarbetet hamnade pucken i gapet på Marcus Sirén som kanske lite väl enkelt prickade in 2-0 vid sidan om Isak Johansson.

Tuff start för Väsby och för Isak Johansson men såväl Väsby som Isak spelade sedan upp sig och gjorde perioden jämn även fast Hudik inte var längre bort än en ribbträff från 3-0, alldeles i bytet efter utökningen till 2-0.

Väsby hade mest puck under andra halvan av den första perioden men mer än ett par halvlägen vaskade aldrig laget fram men känslan var ändå att en reducering hängde i luften.

Hudiksvall kom ut bäst även under mittakten medan Väsby satt halvt kvar i omklädningsrummet. Redan efter ett par minuter hade laget vaskat fram ett par halvlägen men Isak Johansson stod i vägen när det rödklädda hemmalaget trummade på som bäst.

Precis som i den första perioden växte Väsby in i matchen men trots en del puck så lyckades hemmalaget hålla Väsby på utsidan. Dessutom var spelarna i Hudiksvall väldigt bra på att hamna i skottlinjen och kändes väldigt kompakta i den egna zonen.

Väsby hade några farliga omställningar som hade kunnat blivit bättre om bara passningsspelet hade haft det rätta flytet.

När Väsby försökte jobba framåt blev det en del omställningslägen och Hudiksvall skapade sig själva åtminstone ett par två mot en lägen där Isak återigen fick steppa upp och hålla Väsby kvar i matchen.

En aning billig utvisning på Rasmus Sörgardt i andra periodens sjuttonde minut skulle dock visa sig bli dyrbar. Hemmalaget bjöd då nämligen på en mindre show i det numerära överläget där pucken gick snabbt mellan hemmaspelarna och som avslutades med ett distinkt direktskott som inte ens Isak kunde avvärja.

Med ett tremålsunderläge och ett offensivt spel som stundtals hade hackat så kändes uppförsbacken brant för Väsby inför den sista perioden. Men hemmautvisningar gav Väsby en väg in i matchen. I den fjärde minuten åkte laget på den första och i den sjätte kom den andra.

Väsby tog tillvara på båda två och där målen även spelades in på i princip samma sätt. Såväl Adam Falk som Carl Wassenius visade då nämligen prov på fint sikte och skytte när de från högerkanten prickade det första krysset.

Målen gav en helt annan matchbild där Hudiksvall blev aningen ängsliga medan Väsby körde för vad tygeln höll.

Laget satte också in ett bra tryck mot slutet, hade flera långa anfall och var inte alls långt borta från en kvittering. Men ett hårt kämpandes hemmalaget fick marginalerna på sina sida, kunde hålla undan och vinna sin sjätte seger av sju möjliga.

Väsby får ta med sig den sista perioden och jobba vidare med att hitta högre lägstanivå i matcherna. Starten ikväll var illa och lade egentligen grunden för förlusten.

Jacob Spångberg var isens gigant ikväll och var nästan överallt ute på isen utan att tulla på försvarsspelet. En solklar rese i Väsbys lag och kvällens tre grisar är givna.

Två grisar ges till Rasmus Sörgardt som även han spelade med såväl ackuratess som härlig kraft i sitt spel.

Sista grisen ges till Elias Lindström som kändes stark i närkamperna och som hade några fina inbrytningar mot mål som mycket väl hade kunnat resultera.

Särskilda omnämnanden skänks även till Isak Johansson som spelade upp sig rejält från inledningen samt till Charles Eklund, Felix Dahlgren, Adam Falk och Ricard Blidstrand.

Väsby får nu slicka såren och komma tillbaka på söndag när nuvarande serietrean Strömsbro kommer på besök till Renew Arena.