Inför Väsby vs Hanviken SK

Under söndagseftermiddagen är det dags för sista matchen innan jul för Väsby och högst upp på önskelistan står tre poäng. Hanviken SK står för motståndet och det är namnet till trots sannerligen en motståndare som står för hårt och tufft motstånd.

 

Hanviken SK är kanske inte det mest sexiga motstånd man kan tänka sig i Allettan Södra men det är ett lag man absolut ska akta sig för. Föreningen är ganska ny på nivån men det är inget man ska dra alltför stora växlar på för detta är ett gäng som visat att man är på allvar i denna serie. Hanviken har tagit sex poäng på fyra matcher och då ska man veta att laget hade 4-4 mot serietvåan KHK i onsdags men där laget släppte in fyra mål på lika många minuter under matchens slutskede.

 

Väsby vet precis hur svårslagna Hanviken kan vara eftersom laget vann en jämn seriepremiär med 2-1 med avgörande under matchens sista minut men förlorade med 2-6 på hemmais senast lagen möttes. Överraskningsmomentet är med andra ord borta och nu borde alla i Väsbys lag veta att Hanviken SK säsong 2021/2022 sannerligen är ett lag att räkna med.

 

Det som gjort laget så svårslagna denna säsong är att laget inte bara är en förstaformation med Liljegren, Nordström samt Sundberg som i mångt och leder laget. Det finns nämligen betydligt fler spelare som ligger bakom årets framgång vilket inte minst onsdagens match bevisade då andraformationen med Olsson, Santesson och finländaren Nicklas Nousiainen såg till att laget höll jämna steg med serietvåan Karlskrona HK ända fram till att återstod drygt tre minuter av matchen.

 

Söndagens match är en viktig sådan för båda lagen för att kunna hänga med i absoluta toppen av serien och för att därmed skapa sig lite lugn inför den korta julvilan som väntar både lagen.

 

Väsby har dessvärre inför matchen väldigt många sjukdomar och skador som stör i truppen vilket gör att fler än andra väntas ta större ansvar. En av dessa som förväntas bära stort ansvar på axlarna �

�r backen Ricard Blidstrand som tack vare sin stora rutin och erfarenheter förväntas leda lagets defensiv. Jag har inför matchen tagit några ord med Ricard som inför matchen berättar enligt följande.

 

Hej Ricard! Det blev tyvärr en sur förlust igår onsdag efter straffar mot Mariestad. Varför känner du att vi tappade en till synes säker tvåmålsledning?

-Ja, det kändes väl kanske lite för säkert trots att det bara stod 2-0. Sen blir det ju som det blir, en studspuck från mittzon som tyvärr är helt omöjlig för jeppe att ta och då skiljer det helt plötsligt bara ett mål.

 

Är det lätt hänt att det sätter sig i huvudet när man haft en ledning och där motståndarna börjar få hugg i matchen och vad är bästa medicinen mot det?

-Just igår blir det väl lite tufft när det känns som att vi har full koll på läget med 2-0 och även chanser för ett par mål till. Bästa medicinen mot det är hålla sig till vårt spel i 60 minuter och inte börja tänka på att det känns väldigt bra.

 

Hur skulle du annars summera matchen mot Bois och vad tycker du ändå att vi kan ta med oss från den?

-De första 40 minuterna. Jag tycker att vi spelar med ett högt tempo och vågar hålla pucken inom laget många gånger. Sen så gillar jag hur hårt vi jobbar i egen zon för att inte släppa till målchanser.

 

Vi har nu spelat fyra matcher i Allettan Södra och på dessa tagit sju poäng. Vad känner du kring det facit och över hur vi spelat hittills?

-Jag tycker att det är godkänt. Nu kommer vi från två raka torskar trots att jag tycker att vi har varit det bättre laget i båda matcherna. Vi vet vad förlusterna beror på, vi och jag är säker på att vi lär oss utav det.  

 

Det känns som att laget kommit upp en nivå i Allettan och själv tycker jag att du tagit ett väldigt stort ansvar i spelet. Vad känner du själv och är du nöjd med ditt eget spel?

-Jag håller med om att vi har börjat växla upp nu här i början på starten av Allettan, men det är inget som förvånar mig. Vi har ett lag med med individer som har höga ambitioner. Allettan är något som vi har längtat efter under hela hösten och det roliga har bara börjat. För min egen del har det varit en lärorik äsong hittills och jag känner att jag har utvecklats på flera plan.

 

Hanviken väntar nu oss på söndag och därefter väntar lite julvila. Ett lag som vi haft ganska svårt för hittills. Varför kommer vi att göra en bättre insats mot dem på söndag? 

-Det var ett tag sedan som vi möttes och vi har som sagt spelat upp oss sen dess. Det finns inga enkla matcher i den här serien och Hanviken är inget dåligt lag.

 

Vad tycker du att vi då behöver trycka på i vårt spel?

-Vi ska fortsätta spela som vi har gjort, men med mer tålamod och ödmjukhet.

 

Slutligen Ricard, varför gör vi en fin avslutning inför julvilan och på vilket sätt ska du försöka vara bidragande till det?

Ingen vill sitta på julafton med en torsk i arslet. Jag ska bidra med ett bra försvarsarbete och med lite tur kanske ett mål också.

 

// # 27 – Ricard Blidstrand

 

Läget i Väsbys trupp är dessvärre är dessvärre fortsatt problematiskt där sjukdomarna har avlöst varandra. Det innebär att laget är fortsatt försvagat och där framför allt de defensiva linjerna är utan viktiga kuggar. I skrivande stund är fyra backpjäser borta från spel vilket gör att ledningen fortsatt fått pussla med lagbygget för att kunna få ihop slagkraftigt lag.

 

Men det gäller att inte haka upp sig för det utan istället att se möjligheterna och förhoppningsvis kommer ett hungrigt och revanschsuget Väsby att visa upp sig under söndagseftermiddagen där laget ger allt för att ta revansch för debaclet som senast skedde då lagen möttes.

 

Varmt välkomna!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf