Väsby kämpade hem tre poäng

Väsby fick slita hårt för att hålla undan och ta tre poäng hemma mot Hanviken. Laget drog på sig lite för många utvisningar under aftonen men slet hårt i alla dessa och det blev till sist det hårda uppoffrande arbetet som ledde till att laget kunde hålla undan det målöverläge laget skapat sig i början av den sista perioden. Med minuten kvar satte David Karlström 5-3 i öppen kasse och därmed får Väsby fira julhelgen som en segrare.

En rivstart i den tredje perioden där Väsby gjorde två mål på trettiofem sekunder och gick från likaläge 2-2 till 4-2 var den absolut mest avgörande sekvensen i matchen och som gjorde att Väsby sedermera kunde ta sin tredje trepoängare i Allettan. Väsby höjde tempot i den sista perioden och det bäddade för segern eftersom man dessförinnan inte i tillräcklig grad styrt händelserna ute på isen.

Men i den första perioden var det ändå Väsby som tog tag i matchen. Laget hade initiativet under stora delar av perioden men där man trots det hade svårt att dra nytta av övertaget.

Väsby var ändå inte långt ifrån att ta ledningen i matchen i matchens första numerära överläge där Adam Falk fick öppet mål men som trots det inte hittade in till målet.

Istället tog gästerna i den femte minuten hastigt och mindre lustigt ledningen i matchen när man tog tillvara på en något slapphänt släppt retur av Jesper Eliasson som rakades in av en påfyllande forward.

Med en ledningspuck i ryggen hade Hanviken fått matchen dit de ville där de satte ett lågt försvarsspel och satsade på snabba omställningar. Ett inte helt lätt spel att försöka dyrka upp men Väsby gjorde ändå tillräckligt många bra offensiva tilltag för att till slut även kvittera i matchen när Pontus Karlsson distinkt och resolut stänkte in pucken via stolpen till 1-1.

Under mittakten var fru Fortuna mycket på Väsbys sida. Laget kändes mjuka, bekväma och inte alls riktigt påkopplade när Hanviken kopplade matchgreppet.

Lägen saknades verkligen inte för gästerna där de i tredje minuten brände öppet mål när pucken wobblade än hit och än dit framför Väsbys mål.

I den nionde minuten fick de ett ännu öppnare läge i sitt PP men även här lyckades spelaren med konststycket att missa trä in pucken i ett helt öppet mål.

Men deras överläge och bättre tryck i spelet skulle sedermera ge dem målet de hade jobbat ihop under perioden. I sitt andra raka numerära överläge fick de till ett hårt vinkelskott som Jesper Eliasson inte kunde hålla och sedan rakade Christian Olsson in returen till 1-2.

Lyckligtvis lyfte sig Väsby efter baklängesmålet och redan två minuter senare var det återigen kvitterat när Elias Lindström vinklade in 2-2. Ett väldigt viktigt mål eftersom Hanviken då aldrig riktigt fick rida vidare på sitt överläge i matchen.

Väsby avslutade sedan den andra perioden positivt där framför allt formationen med Rodensjö, Dahlgren och Eklund gjorde livet surt för Hanvikens försvar tack vare hårt arbete kryddat med mycket skridskoåkning.

Den sista perioden fortsatte Väsby i samma anda och fick dessutom med sig en utvisning i den tredje minuten. Ett överläge som inte ens behövde spelas i en halvminut innan Carl Wassenius med en isare och mellan benen på målvakten tog upp Väsby till ledningen för första gången i matchen.

Direkt efter tekning stormade Väsby fram i ett två mot en läge men Lucas Feuk kunde dessvärre inte hitta någon lucka sedan Christian Holmblad frispelat honom vid bortre stolpen.

Men jubla fick Väsby och framför allt Christian Holmblad dryga halvminuten senare. Han blev frispelad från mittzon och sedan kunde han med en handledare hitta en lucka vid sidan om målvakten, precis över hans utsträckta benskydd.

Ännu en match där Väsby skapade sig en tvåmålsledning i den sista perioden. I onsdags tappade Väsby den ledningen men idag höll man undan men nog fick man allt jobba för det.

Det framför allt eftersom laget därefter drog på sig hela tre utvisningar i följd. Det gav Hanviken ett naturligt övertag och det stora, starka och finurliga Hanviken tog tillvara på sitt första när Christian Olsson blev helt ensam framför mål och efter en passning från Dennis Santesson kunde vinkla in reduceringen till 4-3.

Men närmare än så kom aldrig gästerna. Väsby krigade därefter stenhårt i den egna zonen och jobbade till sig marginalerna på sin sida. Med minuten kvar och när Hanviken hade plockat ut sin målvakt, så spelade Elias Lindström fram David Karlström som via sitt första mål i Väsbytröjan kunde spika slutresultatet till 5-3.

Sammanfattningsvis en skön seger som ändå satt riktigt hårt åt eftersom Hanviken sannerligen bjöd Väsby på hårt motstånd ännu en gång. Väsby gör en något ojämn prestation men lyckades höja tempot i den sista perioden och det var det som krävdes för att till slut gå vinnande ur striden.

Grisligan

Tre grisar ges till kvällens stora arbetsmyra i form av Felix Dahlgren. Han krigade från första till sista stund och spelade en stor roll när Väsby mot slutet klarade två raka numerära underlägen tack vare sin fräna intensitet och viljan att aldrig ge upp.

Två grisar ges till en annan krigare i form av lagkapten Calle Åsell som idag framgångsrikt vikarierade på en backplats. En ovan roll som han dock klarade med beröm godkänt. Krigade likt Felix hela matchen och stod för några riktigt högklassiga byten i numerära underlägen.

Sista grisen ges till backgeneralen Ricard Blidstrand som återigen tog ett stort ansvar i den egna zonen och löste många jobbiga situationer med lugnt och metodiskt backspel.

Väsby får nu fira jul som serietrea där tio inspelade poäng på fem matcher måste ses som ett absolut godkänt facit och laget kan nu i lugn och ro ladda batterierna inför dubbelmötet mot Vimmerby som går av stapeln under mellandagarna.

Vi från Väsby Hockey får passa på att önska alla en God Jul och vi ses väl i Renew Arena torsdagen den 30 december!