Inför Vimmerby vs Väsby

Den lilla julvilan för Väsby Hockey och de övriga lagen i Allettan Södra är över. När årets sista vecka står för dörren ska två matcher spelas och för Väsbys del väntar ett härligt ”back-to-back” möte med småländska Vimmerby HC. Det startar tisdag kväll med bortamatch i Vimmerby och på torsdag väntar returmötet i Renew Arena.

 

Vimmerby HC är annars inget favoritmotstånd för Väsby Hockey. Vi har inte mötts vid speciellt många tillfällen under årens lopp men varje gång som det varit fallet har poängen hamnat hos det svartgula gänget. Det kvicka och spelskickliga gänget passade Väsby väldigt illa tidigare men historia är just historia och det finns nog knappt några spelare kvar i dessa två sedan lagen senast möttes.

 

Senast vi drabbades samman var säsongen 2017/2018 då lagen även då möttes i Allettan Södra. Då vann Vimmerby hemma med 7-4 och i Upplands Väsby med hela 7-0. Hiskeliga siffror och förhoppningsvis blir det inga sådan siffror denna gång.

 

Smålänningarna har inlett Allettan Södra okej med sex tagna poäng på de fem hitintills spelade matcherna. Det är säkerligen något av en missräkning för Vimmerby som missade seriesegern i den södra grundserien genom en förlust i sista matchen och som inför starten av Allettan tippades högt upp i toppen.

 

Vimmerby känns som ett tämligen brett gäng som kan spela såväl vasst anfallsspel som att de kan stänga igen butiken om så behövs. Men det som klickat hitintills i Allettan är väl främst anfallsspelet för elva inskjutna mål på fem matcher är inget vasst facit och symptomatiskt för det är väl att backen Christian Lindberg leder lagets poängliga hitintills.

 

Nu är dock Christian Lindberg ingen oäven poängspelare trots att han spelar i lagets defensiv för denna såväl SHL- som Hockeyallsvenskt meriterade spelaren har verkligen framtiden för sig. Jag har inför matchen tagit några ord med denna backyngling som seniordebuterade i Hockeyallsvenskan som SHL med IK Oskarshamn. Så här säger han inför dubbelmötet med Väsby.

 

Hej Christian! Ni tog er andra seger i Allettan innan julvilan när ni besegrade Mariestad borta med 2-3. Berätta lite om matchen?

-Hej! Jag tycker vi kom upp i vårt spel från resten av matcherna i Allettan så här långt, men fortfarande är det så klart så att det finns saker att jobba på. Vi får ta med oss att vi spelade nästan 1 hel period i boxplay (18min) och lyckas ta 3 poäng så det är starkt.

 

Ni vann sånär Hockeyettan Södra och var en av de stora favoriterna inför seriestarten av Allettan. Ni har tagit sex poäng hittills på fem matcher. Är det en missräkning eller vad anser du att man kan ha för förväntningar på ditt gäng?

– Inte missräkning kanske man ska säga men vi avslutade ju grundserien så där och det har väl smittat av sig lite in i Allettan. Men ja, vi kan absolut bättre!

 

Vi i Väsby som inte sett er spela. Vad skulle du säga framför allt kännetecknar årets Vimmerby?

-Vi försöker spela med högt tempo över hela banan, med och utan puck.

 

Du gör din andra raka säsong i Vimmerby och det verkar som att du verkligen tagit enorma kliv i din offensiv. Håller du med för vad kan man annars sägs om finfina 23 poäng på 22 matcher?

-Ja, det är klart det är kul men försöker att inte tänka på det. Bara att gå ut till varje match och försöka hjälpa laget till vinst.

 

Förutom dig själv, vilka andra i ditt gäng tycker du att vi som kikar på matchen ska skåda in lite extra?

-Todd Winder och så har vi har fått en ny forward från Malmö som kan vara kul att hålla koll på. (Tim Lindfors)

 

Nu väntar ett dubbelmöte mot oss. Vad känner ni till om årets Väsby Hockey?

-Ska jag vara helt ärlig så har jag dålig koll på Väsby i år.

 

Vad tror du att det kommer att bli för karaktär på dubbelmötet nu när båda lagen fått vila upp sig lite under julvilan förhoppningsvis har fulla trupper?

-Högt tempo och bra spel! Tror att misstag kommer att straffas hårt.

 

Slutligen Christian, vad skulle du säga väntar oss i Väsby på tisdag i er lejonkula och hur kommer er gameplan att se ut om du får bestämma?

-Vi kommer komma ut hårt som vi alltid gör på hemmaplan

 

// # 8 Christian Lindberg – Vimmerby HC

 

För Väsbys del kom julvilan lägligt då många spelare saknades den sista tiden. Nu under vilan har såväl skador läkt ihop som att de flesta baciller lämnat sjuka kroppar. Det innebär att backgiganterna Jacob Spångberg som Rasmus Sörgardt glädjande nog är tillbaka vilket innebär att Väsby inför dubbelmötet i princip kan ställa starkaste laget på isen.

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf