Inför Väsby vs Kalmar

En historisk match väntar i årets första match. Motståndaren Kalmar HC är nämligen ett lag som Väsby aldrig någonsin spelat mot. Historisk är matchen även i en annan bemärkelse eftersom det småländska laget i år nämligen leds av Viktor Tuurala. Det blir nog speciellt för många på läktarna i Renew Arena att se Viktor i andra båset efter fem säsonger i Väsbybåset. Vi har många väldigt positiva minnen från när Viktor coachade Väsby och han ska all respekt för allt som han gjort för klubben.

 

Ett framgångsrikt ledarskap som han även verkar ha tagit med sig till Kalmar med tanke på att de under den södra grundserien gick och vann hela rasket. Imponerande arbete för det var det inte speciellt många som trodde inför seriestarten. Men laget verkar spela litegrann som Väsby gjorde under Viktors tid i klubben med hög fart, snabba omställningar och spelvändningar och det är ju ett spel som är framgångsrikt.

 

Skulle jag gissa på hur laget spelar så tror jag att vi redan i torsdags i mötet mot Vimmerby fick en försmak över vad som väntar oss under onsdagskvällen. Vimmerby spelade ju även de ett rakt och snabbt omställningsspel och jag kan tänka mig att vi får en matchbild som kommer att påminna om den.

 

Kalmar har ett gäng utan egentliga stjärnor utan de har istället många som bidragit till lagets framgångar under hösten. De har haft ett vasst målvaktsspel och sedan ett gäng spelare som gjort mellan tio och arton poäng i seriespelet. Den som mest sticker ut är lagets assisterande kapten, den tjugosexåriga centern Victor Crus Rydberg. Han har gjort fina tjugoåtta poäng på sina tjugofem spelade matcher och har varit den som främst lett laget i offensiven. Jag har därför valt att ta en intervju med honom och hans tankar inför årets första match låter enligt följande.

 

Hej Victor! Ett nytt hockeyår är här och första motståndare år 2022 för er är Väsby Hockey. Vad känner du till om oss egentligen?

-Tjena! Ja, det ska bli kul och spännande! Väsby är ett skickligt lag som spelar med hög fart.

 

Viktor Tuurala tränade oss under hela fem säsonger och där vårt spel under hans ledning präglades av hög fart i spelet och snabba spelvändningar. Tycker du att det spelet även passar in på er i år eller hur tycker du att ni i Kalmar spelar?

-Ja, det skulle jag säga. Vi har många kvicka och skickliga spelare i vårt gäng.

 

Ni gjorde en fantastisk grundserie som ni gick och vann men i Allettan har det gått lite tyngre där ni snittar en poäng per match så här långt. Vad är det som inte riktigt har klickat i för er i Allettan så här långt?

-Svårt att peka på någon enstaka sak. Men vi har inte haft marginalerna på vår sida riktigt.

 

I mellandagarna hade ni ett back-to-back möte med Mariestad där ni endast tog en av sex möjliga poäng. Vad har du för summering att lämna från dessa två matcher?

-Mariestad är ett annorlunda lag att möta, mer ett dumpa, tackla, skjuta lag. Dem fick oss lite i fällan när vi spelade i Mariestad. Hemma i Kalmar förtjänade vi dock mer än en poäng.

 

Du är assisterande lagkapten och leder även er interna poängliga. Är du personligen nöjd med din egen säsong så här långt?

-Så här långt är jag ganska nöjd, men det är som laget, jag/vi måste höja oss ännu mer.

 

Ni har ju haft en hel del skador och sjukdomar under Allettan. Hur är läget i skrivande stund, är flera tillbaka i matchspel på onsdag tror du?

-Det skulle förvåna mig om vi får tillbaka någon. Någon kanske är tillbaka men vi får se.

 

Vad tror du att det där kommer att bli för typ av matchbild?

-Det kommer vara två lag som vill spela hockey. Två skickliga lag med bra fart.

 

Slutligen Victor, vad skulle du säga väntar oss i Väsby på onsdag och hur kommer er gameplan att se ut om du får bestämma?

-Haha, vår gameplan håller vi för oss själva ;).

 

// # 95 Victor Crus-Rydberg – Kalmar HC

 

När man möter ett förmodat spelskickligt och fartfyllt lag som jag tror att Kalmar är gäller det att hålla ihop lagdelarna, vara samlade i spelet utan puck och inte bjuda på en matchbild där lagen kan byta chanser med varandra. Lite så blev det i torsdags hemma mot Vimmerby och även fast Väsby var laget som skapade mest i matchen så är det en vansklig matchbild som jag hoppas inte blir fallet på onsdag. Jag ser helst att Väsby spelar lite mer moget, lite såsom laget gjort på bortais under säsongen där man framför allt inte bjuder på extra centimetrar ute på isen.

 

Spelarmässigt i Väsbys lag finns det i skrivande stund glädjande nog inte skador eller sjukdomar som spökar eller stör utan man kommer att sätta två målvakter, sju backar samt tretton forwards i matchtruppen.

 

Varmt välkomna!

 

Vid pennan

 

Krister Holmgren

 

Foto: Arne Rundlöf