Inför: Visby Roma vs Väsby – ”Väsby ska ju vara ett topplag i östra så det blir förhoppningsvis en rolig match att spela”

Imorgon fredag vankas en tripp till Gotland för Väsby och den avslutas med ett toppmöte borta mot Visby Roma. De två fullpoängarna som båda inför matchen ståtar med sex tagna poäng ska mäta sina muskler med varandra och det finns all anledning att tro att detta blir en rejält sevärd match mellan två förmodligen jämna lag.

Visby Roma har gjort en liten föryngring av sitt lag efter det som under fjolårssäsongen kan kallas för ett litet debacle. Laget misslyckades nämligen att ta sig vidare från grundserien till Allettan och även fast laget gjorde en stark vårserie där laget vann densamma, så åkte laget ut direkt mot Borlänge i playoff. Det var ett facit som man inte direkt varit van med att se gotlänningarna göra men de har nog lärt sig en del av det till i år.

Fjolårstruppen var fylld med finländska importer men till i år har laget endast en från vårt östra grannland. Istället har man jagat främst unga och utvecklingsbara spelare från Sverige samtidigt som de behållit stommen i sitt lag. En av alla de yngre spelarna har de faktiskt hämtat från Väsby och då talar jag om den stabila centern Elias Lindström. Jag har tagit några ord med Elias inför matchen vars tankar inför att möta sitt forna lag låter så här.

Hej Elias! Förra säsongen tillbringades i Väsby men nu är det Visby Roma som gäller för din del. Hur känns det att bo på ön och spela hos Gotlands hockeystolthet?

-Hej Krister! Det är första gången som jag har flyttat från Stockholm så det är klart att allt har varit lite nytt. Men nu när säsongen har dragit igång så börjar man komma in i vardagen och börjar få lite rutiner. Sen har vi ett bra gäng så det gick snabbt att komma in i gruppen.

Ni har gjort en väldigt bra säsongsstart med två raka segrar över i följd Enköping och Hanviken. Vad har du att säga om er start av serien och hur skulle du vilja summera dessa två matcher?

-Det är såklart bra att vinna hockeymatcher, men vi är väl inte helt nöjda med vårt spel så här långt. Så vi har lite att utveckla och bygga vidare på, vilket inte är så konstigt så här pass tidigt på säsongen.

Vad tycker du framför allt att ni har gjort bra i dessa som ni tar med er inför fortsättningen?

-Vi har varit väldigt effektiva och hittat sätt att vinna matcher på. Sen har vi såklart även detaljer i spelet som vi är nöjda med och vill bygga vidare på.

För dig blir det säkerligen lite speciellt att möta Väsby igen. Hur går dina tankar inför fredagens möte och vad tror du väntar er då?

-Väsby ska ju vara ett topplag i östra så det blir förhoppningsvis en rolig match att spela. Sen blir det ju lite extra kul att spela mot alla som är kvar från förra säsongen.

Eftersom du spelade hela förra säsongen i Väsby, tror du dig veta ungefär hur vi kommer att spela?

-Jag har inte sett någon av Väsbys matcher i år så exakt vad dem har ändrat och hur dem spelar vet jag inte. Men jag har ju som sagt bra koll på många av spelarna och sen har jag haft Jussi några säsonger, så jag har väl en aning om vad dem gillar och inte gillar.

Här känns annars din egen form och vad skulle du säga att du har för roll i årets Visby Roma?

-Man märker av att det är tidigt på säsongen, allt stämmer inte riktigt som man vill än. Men överlag har det känts helt okej. Jag har fått spela i alla spelformer vilket jag känner mig bekväm med.

Ni har ju ett ganska ungt lag där många i laget är nya. Vilka i ditt gäng tycker du stuckit ut lite extra så här inledningen av säsongen som du tycker att vi ska kika in lite extra på?

-Svårt att säga efter två omgångar men Filip Lindblad har sett riktigt bra ut och han har gett oss chansen att vinna matcherna.

Slutligen Elias, vad är ditt experttips inför matchen och varför tror du att det slutar så? 

-Tajt match men vi drar det längre strået, 2-1 Lukas Ramberg avgör.

// # 21 Elias Lindström – Visby Roma

Visby Roma har alltså likt oss tagit sex poäng på sina två spelade matcher. Först slog de Enköpings SK med samma siffror som vi gjorde, 3-0 och sedan slog de tillbaka Hanviken på bortais med 6-4. Starka siffror vilket talar för att matchen under fredagskvällen säkerligen kommer att bli en tajt historia. Det brukar det alltid vara när dessa två lagen möts och ingenting talar väl egentligen för att matchen fredag kväll blir annorlunda mot det.

Spelarmässigt har Väsby alla tillgängliga förutom Oliver Lexenberg som ligger hemma sjuk. Förhoppningsvis kan Väsby spinna vidare på den framgångsvåg som man surfat på hitintills under säsongen.

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Mikael Einarsson