Kniven på strupen för ett reducerat ESK

Jakten på en Playoff plats intensifieras med två omgångar kvar att spela av Allettan för ESK som ikväll tar emot tabellåttan Köpings HC.

Det är lite av ”kniven på strupen” för ESK efter att man förlorat borta i Vännäs i förra omgången i jakten om en plats i Play Off spelet. Nu återstår två mycket viktiga poängmatcher och båda spelas på hemmais, om det nu skulle vara någon fördel? På de fyra senaste hemmamatcherna har ESK 0 poäng och 2-18 i målskillnad.

Det är dessutom ganska stökigt med sjukdomar och skador i truppen just nu där man senast fick backen Markus Johansson skadad.

– Som du säger två viktiga matcher kvar! Just nu vet jag inte hur laget kommer att formeras imorgon, då vi har några frågetecken, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Vad vill du se i matchen för att det skall kunna bli poäng?

– Jag vill se en brutal offerv

ilja för varandra. Att vi ligger tight ihop över hela banan så att våra motståndare hamnar på utsidan. Även att vi är noggranna i vårt spel med pucken, avslutar Jonsson.

Sagt om motståndet:
Tabellåtta och är i ingenmansland kan man säga då laget inte kan avancera eller tappa sin playoffplats. Dock så har man en liten chans att nå en sjundeplats vilket skulle ge hemmaplansfördel i Playoff 1.

Senaste möten:
KHC vs ESK 3-2 (1-0,1-1,1-1)

Truppen:
På skadelistan: Fredrik Juhlin, Douglas Alenbring, Markus Johansson.
Sjuk: Andreas Lindqvist
Burväktare: Pontus Hagman.


Matchfakta:
ESK vs KHC 19:00 i Bahcohallen.



Text & bild: Lokalsport