Hur fungerar egentligen Playoff?

Allettan börjar lida mot sitt slut och ÖIK ligger i toppskiktet och kämpar för att ta sig direkt till Play Off 3 och därmed vara tre matcher ifrån ett Allsvenskt kval. Men som ”sämst” blir det Play Off 2 för ÖIKs del. Boden ligger just nu etta med sina 36 poäng och har en match mer spelad än ÖIK med sina 34 poäng. Boden har två matcher kvar att spela, varav en är mot ÖIK, de har alltså sex poäng kvar att spela för. ÖIK däremot har tre matcher kvar att spela och därmed nio poäng i potten. Det blir en rafflande avslutning på Allettan och vi hoppas ni är med oss ända in i kaklet!

Men, hur fungerar då det här med Playoff?

Vi hittade denna information på hockeyettan.se 

ALLETTAN:

  • Segrare i Allettan Norra och Allettan Södra är kvalificerade för spel i Play Off 3 inför Kvalserien till HockeyAllsvenskan,
  • Lag 2-3 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Play Off 2,
  • Lag 4-9 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Play Off 1.
  • Lag 10 från Allettan Norra och Södra är kvalificerade för spel i Hockeyettan 2019/2020.

HOCKEYETTANS FORTSÄTTNINGSSERIE:

  • Lag 1 från vardera serien är kvalificerade för spel i Play Off 1.
  • Lag 2-5 från vardera serien är kvalificerade för spel i Hockeyettan 2019/2020.
  • Lag 6-7 från vardera serien är kvalificerade för spel i kvalserier till Hockeyettan.

Playoff-serierna spelas i matcher bäst av tre. De högst rankade lagen väljer motståndare bland de lägst rankade lagen. Högst rankat lag väljer först osv.
Play Off 1 deltar 16 lag, lag 4-9 från Allettan Norra och Södra, samt segrarna i Vårettan Norra, Östra, Västra och Södra. Segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 2.
Play Off 2 deltar 12 lag, lag 2-3 från AllEttan Norra och AllEttan Södra, samt segrarna från Play Off 1. Segrande lag är kvalificerade för spel i Play Off 3.
Play Off 3 deltar 8 lag, lag 1 från AllEttan Norra och AllEttan Södra samt segrande lag från Play Off 2. Segrande lag är kvalificerade för spel i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.