William Otter hade med sig sniper-bössan till Skellefteå.

Ett äkta hattrick i den första perioden bäddade för tre poäng.

KIF vann till slut med 5-1.

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

Men det var hemmalaget som tog ledningen redan efter när Victor Åström styrde in pucken i powerplay.

Men sedan tog William Otter över strålkastarljuset och såg till att KIF svarade snabbt.

Efter 4,35 kom kvitteringen. Felix Fjällkeborn snodde pucken i rundhörnet och hittade William Otter framför kassen. Han såg ut att missa chansen först men fick

in pucken till slut.

De andra två målen var mer inga som helst tveksamheter.

1-2 kom efter 12,15. Ett genomspel från Rihards Marenis hittade Otter i lite av en favoritposition. Den store forwarden drog till direkt.

1-3 såg ungefär likadant ut. Efter ett klapp-klapp-spel av Marenis och Leonard Forselius kunde Otter skjuta skarpt igen. Pucken satt hårt i det bortre krysset.

I den andra perioden ökade KIF på till 1-4 och avgjorde i princip matchen där. Simon Thyni stod bakom målet, tittade upp och hittade Rihards Marenis helt ren framför kassen. Letten gjorde inget misstag när han stänkte in pucken.

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

Under den tredje perioden bevakade KIF ledningen. En ledning som aldrig var hotad. Lejon gjorde vad man kunde men var numret för smått.

I slutet av matchen tog man ut målvakten och tryckte på med tom bur.

Då gick det som det ofta gör. Simon Thyni pricksköt in 1-5 – på pass av Ludvig Christoffersson. KIF-målvakten noterades alltså för en poäng i en match där han än en gång gav ett riktigt stabilt intryck. ”Ludde” tog 31 skott i sin comeback efter sin förkylning i förra veckan.

Därmed går KIF in till nästa veckas derbyt mot AIF med medvind.