Vimmerby Hockey tog sjunde raka segern

Vimmerby Hockey vann sin sjunde raka match i följd – efter att ha besegrat HC Dalen med 6-3 på bortais under onsdagskvällen. Vimmerby Hockey leder nu en haltande tabell i den södra allettan.

TV: DALEN-VIMMERBY 3-6 – se målen och höjdpunkterna här!

VH fick en fin start på matchen när man gick fram till 2-0 efter den första perioden. Först hittade Anton Carlsson nätet efter sex minuters spel, förarbetet stod Christian Lindberg och Mathias Wigley för.
Nio minuter senare kom även 2-0. Johan Schreiber hittade Linus Ljung, som slog in sin egen retur fram till 2-0 – som stod sig första perioden ut.

Men ännu snabbare var det kvitterat i mittperioden, när Dalen gick ifatt till 2-2. Men ingen panik hos Vimmerby, som återtog ledningen när Jakob Karlsson hittade Mathias Wigley i powerplay och gav VH ledningen med 3-2 inför den tredje perioden.

I period tre kom 2-4 och 2-5 i tät följd. Först sköt Mathias Wigley sitt andra mål i matchen fram till 2-4 och bara 32 sekunder senare kom 2-5 genom Johan Schreiber, som norpade pucken i Dalenzonen och skickade upp pucken i nättaket.

Dalen reducerade till 3-5 i powerplay, men kom aldrig närmare. Sebastian Vidmar blev matchens siste målskytt när han satte 3-6 i öppen Dalenkasse.

I och med segern gick VH upp i serieledning i en tabell som haltar, där flera lag har färre spelade matcher. Nu väntar ett kort speluppehåll fram till nästa onsdag, då Vimmerby Hockey tar båten till Gotland för match mot Visby/Roma.

Bildtext: Mathias Wigley gjorde två mål mot Dalen. FOTO: VIMMERBY TIDNING