Knapp förlust mot Troja – Vimmerby Hockeys säsong är över

Det blev knapp förlust med 3-4 i den tredje och avgörande matchen i kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby. Därmed spelar Troja i kvalserien med Vimmerby Hockeys säsong är över.

Det började annars riktigt bra för VH:s del. Laget fick en superstart och hade 2-0 efter elva spelade minuter av den första perioden.

Först satte Oscar Gustavsson 1-0 efter retur på Josh Brittains skott från snäv vinkel. Och sedan lurade Jakob Karlsson hela Troja-försvaret när han friställde Mathias Wigley som sköt 2-0 i nättaket i powerplay.

M

en det blev inte mer än elva minuter i kvalserien för Vimmerby Hockeys del den här gången. Troja vände på matchen. Först till 2-2 innan första perioden var slut. Sedan kom 2-3 i period två. Samtliga mål av förre VH-backen Kevin Karlsson.

VH kvitterade dock till 3-3 i den tredje perioden genom Todd Winder. Och nytt hopp tändes. Men släcktes bara 18 sekunder senare när Troja gjorde 3-4.

När VH skulle jaga kvittering i spel fem mot fyra efter matchstraff på en Troja-spelare fick Johan Schreiber också matchstraff. Ett mycket omdiskuterat sådant.

Troja kunde sedan bevaka ledningen i eget fem mot fyra. Vimmerby Hockey försökte med en sista forcering, men förmådde aldrig kvittera.

Troja till kvalserien mot Hockeyallsvenskan. Vimmerby Hockey får ladda om för nästa säsong.

VH:s mål i matchen:
1-0 (6.57) Oscar Gustavsson (Josh Brittain, Pierre Gustavsson)
2-0 (11.05) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Anton Carlsson) spel fem mot fyra.
3-3 (45.45) Todd Winder (Brittain, Linus Ljung)