Unga backar fortsätter i Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockeys trupp 21/22 har fått två nya påskrifter på backsidan. Christian Lindberg (-00) och Helge Holmstrand (-01) spelar vidare i Vimmerby Hockey säsongen 21/22. 

Christian Lindberg anslöt från Hudiksvall lagom till Allettan i våras, och gjorde sju assist på 18 matcher samt ett assist på fem slutspelsmatcher. 

– En spelare med mycket ishockey i sig. Man glömmer lätt att han bara är född 00, men har redan samlat på sig erfarenhet från både SHL och Hockeyallsvenskan. Det finns en stor uppsida i hans spel, och vi hoppas kunna utveckla det ännu mer tillsammans med honom under kommande säsong, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson. 

Helge Holmstrand är fostrad i Vimmerby Hockey, och vände hem från HV71 på lån när Allettan hade dragit igång. På tolv Allettan-matcher plus fem slutspelsmatcher blev det två poäng (1+1) för Helges del. Nu blir kontraktet med moderklubben permanent. 

– Jättekul att vi får behålla Helge här. Han är egen produkt och står för ett modernt och enkelt backspel som det finns stor utveckling i. En välskolad spelare som du alltid kan lita på varje träning och match, säger Morgan Persson. 

Båda kontrakten löper över säsongen 21/22. 

Vimmerby Hockeys trupp 21/22
Målvakter: Gustav Bågenvik (förlängning)
Backar: Pelle Ström (kontrakt), Helge Holmstrand (förlängning), Christian Lindberg (förlängning).
Forwards: Gustav Jansson (förlängning), Anton Carlsson (förlängning), Ludvig Vännström (förlängning)

Foto: Dagens Vimmerby