Rapport från Vimmerby Hockeys årsmöte

Under måndagskvällen höll Vimmerby Hockey sedvanliga årsmötesförhandlingar i Fabrikens lokaler i Vimmerby. En kort sammanfattning är att Vimmerby Hockey står starkt ekonomiskt rustat inför framtiden – och ordförande Marcus Samuelsson har avböjt omval i rollen som ordförande. 

Efter ett år starkt präglat av coronapandemin börjar man se ljusningar och lättnader inför kommande säsong i höst.

Vimmerby Hockey har tacklat coronasäsongen på ett starkt sätt. Klubbens resultat för verksamhetsåret redovisar upp en mindre förlust på 27 961 kronor.
Men.
Då är inte det senaste statliga stödet för vårsäsongen, medräknat. Ett stöd som vi ännu inte vet storleken på och som inte kommit in på kontot. Men det är en ansenlig summa och hade det kunnat redovisats nu, hade det visat ett kraftigt plusresultat.

Istället skjuter man över det stödet till kommande säsong.

Vimmerby Hockey har ett fortsatt mycket starkt eget kapital på omkring 1 500 000 kronor.

Mötet leddes i vanlig ordning av hedersordförande Sten Karlsson och här klubbades bland annat igenom en ny styrelse.

Lämnar styrelsen gör ledamöterna Jonas Levin, Anita Westerback och Maria Wester. Vimmerby Hockey vill tacka dem för sina insatser för klubben.

Vimmerby Hockey vill också rikta ett stort tack till Marcus Samuelsson, som lämnar uppdraget som ordförande i föreningen efter fem år och totalt tio år i styrelsen. Under sina år som ordförande har han varit en god ambassadör för klubben med sitt driv, engagemang och sin kunskap.

Marcus kommer dock att finnas kvar till viss del och vara behjälplig med avtal, ekonomi och sponsorarbetet även i framtiden.

Just nu står Vimmerby Hockey utan ordförande, men målsättningen är att lösa den vakanta posten så snart det är möjligt.

Glädjande däremot är fyra nya namn tar plats i styrelsen. Dessa är Frida Dahl, Joanna Kilveus, Christian Johannisson och Thomas Green (ersättare).

Glädjande är också att Anders Kostenius fortsätter i styrelsen med två nya år och att duon Krister Ström och Bo Norbro kvartstår, liksom ersättarna Mia Hultström och Maria Karlsson.

Under årsmötet utdelades också guldmärken till Bertil Stridell och Rolf Johansson. Silvernålar till Magnus Carlsson och Andreas Jälminger och bronsnålar till Inge Engborg, Nisse Karlsson, Bosse Ståhl, Sören Karlsson och Henrik Lindström.

Vimmerby Hockeys styrelse 21/22 just nu: 
Anders Kostenius, Bo Norbro, Krister Ström, Frida Dahl, Joanna Kilveus, Christian Johannisson med ersättare Mia Hultström, Maria Karlsson och Thomas Green.

Foto: Dagens Vimmerby