Seger i första träningsmatchen mot Kristianstad

Vimmerby Hockey vann första träningsmatchen, borta mot Kristianstad med 4-3 i förlängning. Segerskytt blev finska nyförvärvet Tatu Kokkola.

Vimmerby Hockey gjorde en pigg start på säsongen. Hade det målmässiga övertaget i matchen tre gånger, men det krävdes förlängning för att vinna.

Nye backen från Boden, William Dageryd blev säsongens förste målskytt när han pricksköt 1-0 i första perioden på Hugo Ollilas fina passning.

Kristianstad kvitterade dock relativt omgående till 1-1. Båda lagen hade också bud på 2-1 innan första periodvilan. Bland annat skrinnade Philip Elgestål ifrån Kristianstadbackarna i boxplay, men lyckades inte omsätta sitt friläge i mål.
I mittperioden satte sig VH återigen i förarsätet när nye finske centern Niki Koskinen gjorde 2-1, återigen elegant framspelad av Hugo Ollila.

Men återigen kvitterade Kristanstad ganska omgående till 2-2, efter ett försvarsmisstag av VH.

VH tog ledningen för tredje gången, i den tredje perioden, i säsongens första powerplay. Tatu Kokkolo slog precisionspassning rakt igenom centrallinjen och hittade bladet på Lucas Jidenius, och 3-2 för VH.
Den ledningen såg också att stå sig matchen ut. Vimmerby var det starkaste laget i tredje perioden. Men Kristianstad fick till en kvittering, också i numerärt överläge med knappa fyra minuter kvar.
Det blev inga mer mål i den tredje perioden, utan matchen avgjordes i förlängning. Och det tog inte lång tid för VH att avgöra.
Lucas Jidenius betalade tillbaka till Tatu Kokkola. Skrinnade runt Kristianstadmålet och la en fin passning och Kokkola sköt direkt i nättaket till seger 4-3.
Nästa träningsmatch spelas mot Tranås hemma, nästa onsdag.