Finska nyförvärven bakom segern mot Tranås

Vimmerby Hockey vann säsongens första match på hemmais. 3-1 skrevs segersiffrorna till mot seriekollegan Tranås.

Liksom i matchen mot Kristianstad förra veckan var de finska nyförvärven Tatu Kokkola och Niki Koskinen högst delaktiga i segern.

Tatu Kokkola öppnade målskyttet i powerplay i den första perioden. En period där VH var det bättre laget och hade bud på fler mål. Todd Winder hade en elegant framstöt där fintade bort en Tranås-back, men när han sökte det första krysset sköt han över.
Lucas Jidenius hade periodens sista chans, när han kom i bra läge framför Tranåsmålvakten Emil Jidskog. Men skottet gick i bröstplattan på Jidskog.
Tranås hade några få avslut, men de vållade aldrig hemmamålvakten Gustav Bågenvik några större bekymmer.
Todd Winder var ännu närmare att göra 2-0 tidigt i mittperioden. I friläge dansade hans avslut på mållinjen, när han sånär lyckades få in pucken mellan benen på Jidskog.
Men 2-0 kom. Och det kom i boxplay. Hugo Ollila jagade fatt en puck från egen zon, tittade upp och såg Niki Koskinen störta mot mål. Ollilas passning nådde bladet på Koskinen som vispade in 2-0 i nättaket.

Tredje perioden var Tranås hetare i inledningen och till slut kom också reduceringen till 2-1 från backposition genom William Wennström.
Men VH replikerade sex minuter senare. Niki Koskinen friställde Gustav Jansson med en fin passning, och Jansson gjorde inget misstag när han hade öppet mål.
Tranås satsade på att ta ut målvakten i slutet, men kom aldrig närmare.
Rättvis hemmaseger för VH, som laddar för nästa match redan på fredag, borta mot Borlänge.