Borlänge borta nästa uppgift för Vimmerby Hockey

Matcherna duggar tätt för Vimmerby Hockey. Ikväll beger sig laget till Dalarna för bortamatch mot Borlänge. 

Efter 3-1 hemma mot Tranås i onsdags tränade VH-laget igen på torsdagen. Coach Staffan Lundh summerade matchen i onsdags såhär:

– Det var väl helt okej. Sedan kändes det lite rörigt allting, jämfört med Kristianstad-matchen som var mer strukturerad. Vi gjorde det bra i spelet, men hann väl inte odla några stora genombrott eller ha några längre anfall, säger han.
Borlänge spelar i den västra hockeyettan, och är ett lag som Vimmerby Hockey inte mött sedan allettan 2017. Kvällens match blir säsongens första för dalkarlarna. 

– Det ska bli kul att åka till Borlänge. Jag har inte varit där på länge, säkert inte sedan jag spelade hockey själv någon gång på stenåldern… Nej, men det ska bli kul. Det är ett lag som brukar husera i toppen av sin serie, så det blir en ny utmaning, säger Staffan Lundh. 

Vad vill du se av laget i den här matchen?

– Det är väl kanske att vi jobbar mer på de här bitarna, och få några längre anfall och mer kontroll och bli starkare på pucken. Och att vi utifrån den kontrollen skapar lite fler chanser. Det lite sådana saker vi tittar på, säger Staffan Lundh.
I laget som åker till Borlänge blir det ändring på målvaktssidan. Robin Christoffersson får chansen från start. På backsidan är Helge Holmstrand tillbaka, efter att ha stått över senast. Pelle Ström vilar veckan ut på grund av skadekänning.
Och på centersidan vilas nyblivne tvåbarnspappan Jakob Karlsson, medan Olle Söderlund återkommer i startuppställningen. 

Laget mot Borlänge ser ut som följer:
Målvakter:
Robin Christoffersson (Gustav Bågenvik)
Backpar:
Aku Alho – Måns Krämer
Hugo Enock – William Dageryd
Christian Lindberg – Helge Holmstrand
Adam Lindblad
Anfallsformationer:
Lucas Jidenius – Tatu Kokkola – Todd Winder
Anton Carlsson – Niki Koskinen – Hugo Ollila
Ludvig Vännström – Pierre Gustavsson – Gustav Jansson
Philip Elgestål – Olle Söderlund – Martin Holmstrand

* Borlänge har meddelat att matchen inte kommer att sändas på webben.

Nedsläpp 19.00.