VH föll hemma mot Nybro efter tapp i tredje perioden

Vimmerby Hockey gjorde 40 bra minuter hemma mot Nybro Vikings. Men i den tredje perioden vände Nybro 2-3 till seger 5-3.

Vimmerby Hockey gjorde nykomponerade förstalina med Tatu Kokkola, Todd Winder och Lucas Jidenius var hemmalagets bästa enhet i matchen och gjorde matchens två snyggaste mål. De inledde starkt med klapp-klapp-spel fram till 1-0, där pucken gick som på snöre genom hela formationen innan Winder (bilden) satte pucken i mål.
Men innan första perioden hade Nybro vänt till ledning 2-1. Men VH kom tillbaka, och gjorde som det visade sig matchens starkaste period i mittperioden. Hemmalaget tryckte tillbaka Nybro och då kom också utdelningen. Först 2-2 i powerplay, och återigen var det Winder som hittade rätt. 3-2 var helt och hållet Lucas Jidenius mål när han sköljde igenom Nybroförsvaret med sin vassa skridskoåkning, rundade målvakten Robin Johansson och placerade in 3-2.
VH-kommando inför tredje perioden. Men här kom dippen. För hemmalaget. Nybro hade vänt till 4-3 på knappt fyra minuter.
VH förmådde inte sätta tryck igen, utan Nybro gjorde 5-3 i övergivet hemmamål och säkrade även dem spel i allettan.

Nu återstår två omgångar av grundserien innan allettan väntar. Först Halmstad borta på söndag och Dalen hemma på onsdag. VH delar fortsatt serieledningen på samma poäng som Kalmar HC, men med sämre målskillnad inför de avslutande matcherna.

Matchfakta: Vimmerby Hockey – Nybro Vikings 3-5 (1-2, 2-0, 0-3)
1-0 (3.48) Todd Winder (Tatu Kokkola, Lucas Jidenius)
1-1 (5.22) Lukas Macklin
1-2 (18.5) Juho Liuksala
2-2 (28.58) Todd Winder (Lucas Jidenius, Christian Lindberg)
3-2 (37.33) Lucas Jidenius
3-3 (41.47) Victor Bolin
3-4 (43.41) Lukas Macklin