Sviten är bruten!

Äntligen en seger! Forshaga övertygade i fredagens match mot Malung, men med lite turstuds för gästerna blev det bara två poäng in på kontot.

Första perioden var jämn spelmässigt med chanser åt båda håll. Forshaga hade mer puckinnehav, men Malung kom i flera farliga spelvändningar och hade även periodvis tryck i Forshagas zon. Periodens enda mål kom i PP för hemmalaget efter ca åtta minuters spel genom Carl Stapleton som höll sig framme på en retur.

I den andra perioden tog hemmalaget över matchen och kontrollerade sina motståndare på ett bra sätt. 2-0 kom även det i PP då det var Anton Klints tur att ta hand om en retur på bästa sätt. Enda plumpen i protokollet var efter en tekning i mittzon då Forshagabacken oturligt ramlade och gav fri väg för Kristian Ferletak som inte gjorde något misstag när han blev ensam med David Söderberg fram till 2-1. Repliken kom emellertid ganska snabbt då Johan Erkgärds pangade in 3-1 från nära håll tre minuter senare och Forshaga kunde gå til

l andra pausvilan med en som det kändes komfortabel tvåmålsledning.

Den tredje perioden fortsatte i samma stil med att hemmalaget kontrollerade matchen fram till det att Forshaga fick möjligheten att spela med en man mer igen med sex minuter kvar av matchen. Malungs Mårten Dalmans satte av i en kontring mot hemmakassen och lyfte iväg en backhand mot Söderberg som räddade med benskyddet, men returen studsade tyvärr på ett Forshagaknä in i mål och 3-2 var ett faktum. Gästerna blev stärkta av målet och nu Malung fick plötsligt fart på benen och satte hård press på Forshaga som samtidigt blev lite mer ängsliga och försökte endast försvara sig matchen ut. Med två miunter kvar av matchen plockade Malung ut sin målvakt och efter några icingar från hemmalaget fick gästernas Gustav Grankvist läge för ett direktskott uppe vid blå. Skottet letade sig förbi täcket och in vid stolpen på Söderbergs stötsida. Matchen var nu utjämnad med cirka en och en halv minut kvar att spela.

Hemmalaget hann samla ihop sig inför förlängningen och hade det mesta av spelet och puckinnehavet i tre mot tre spelet och efter 3:38 satte Jesper Nordin det avgörande målet efter fint förarbete av Oliver Kandergård och Kimmy Skogland.

Förhoppningen är nu att laget blir stärkta av segern och att man tar med sig allt det positiva som den innebär till de återstående matcherna i serien. Närmast ska laget bege sig till Kumla på onsdag.