”Pajen” tillbaka när BHF vann sista hemmamatchen i grundserien mot Lindlöven

Efter 6 matchers avstängning så var Borlängepublikens kelgris Markus ”Pajen” Persson tillbaka i truppen när BHF under söndagseftermiddagen tog emot Lindlöven i grundseriens sista hemmamatch.

Och då båda lagen redan var klara för AllEttan så verkade det som att de ville underhålla publiken på målfyrverkeri.

Gästerna skapade 2 heta lägen redan under matchens första 2 minuter och 2.26 in på klockan tog man också ledningen. Borlänges försvarare Jonas Halvarsson slog en indianare mitt in i slottet varpå Alexander Kovalonok tackade och tog emot med ett distinkt avslut fram till 0-1. Knappa minuten senare kom nästa kalldusch då Carl Skärström elegant fixade tvåan för gästerna.

Men BHF skulle repa mod. I en avvaktande utvisning hittade kapten Patrick Elfsberg fram till? Just de, Markus Persson som direkt i comebacken fixade reduceringen och sitt 19e mål för säsongen. Nästa gång när det var en avvaktande utvisning på en Lindlövenspelare så kom ännu ett mål. Daniel Nilsmats tog

vara på chansen han fick och satte 2-2 efter 12.14. BHF klarade sedan av ett numerärt underläge innan perioden var till ända.

Målen skulle fortsätta att rulla in och först ut var Lindlövens Lukas Henze som snyggt hittade närmaste stolpen när han tog sig in i banan med snabba fötter.

Men BHF skulle både kvittera och ta ledningen i periodens sista minuter.

18.20 stod klockan på när Jacob Thor elegant knackade ner Jonas Halvarssons skott från blålinjen och helt otagbart för Daniel Eriksson i gästernas mål.

19.06 var vändningen ett faktum då Daniel Nilsmats på volley skickade in 4-3 efter en fin flipp från Philip Aspnäs Norberg.

7 minuter in i den tredje perioden stod Markus Persson för ett snyggt viljemål när han tröck sig fram i slottet från att ha varit bakom målet och hittat luckan bakom Eriksson. Med det målet klev Persson upp i poängligatoppen igen i den västra Hockeyettan.

BHF kontrollerade resten av matchen och slutresultatet skrevs till 5-3.

skott 44-35 (12-14, 20-13, 12-8)

utvisningar BHF 2×2 Lindlöven 2×2