Hammarby tog tre riktigt sköna poäng

Det var inför matchen två skilda världar mellan lagen. Botten mötte toppen i drabbningen i SDC-Hallen. En sak hade dock lagen gemensamt. De kom båda från en förlust mot Enköping.

Under inledningen av matchen syntes det tydligt att det var bortalaget som tillhörde toppen. De hade ett riktigt bra spel och massvis med målchanser. Dock stod Sebastian Andersson i vägen för precis allt. Redan efter 18 sekunder kunde dock matchen ha tagit slut för Bajenkeepern. En riktigt otäck situation där Wingsspelaren kom fri men lyckades varken sätta pucken i mål eller få stopp på farten. Detta resulterade i att spelaren åker in med hög fart i Andersson.

Efter någon minut ställer sig Sebbe på benen igen. Hammarby börjar så småningom att äta sig in i matchen. När matchen pågått i dryga 15 minuter effektiv tid slänger Linus Carlsson i väg en puck mot mål. Kevin Forsman står för skymningen av Hvitman i Arlandakassen och 1-0 till hemmalaget är ett faktum. Vilt jubel uppstår förstås på planen och bland de drygt hundra personerna på läktarna.

Domaren fick limmas i hop

Den andra perioden sköts upp med fem minuter efter att ena linjedomaren fått en skridsko i munnen efter slutsignalen. Hjälten ville dock fortsätta matchen och fick limmas i hop innan periodstart kunde ske.

Hammarby startade den uppskjutna perioden i raketfart och målchanserna avlöste varandra. Dock precis som i den första perioden åt sig de andra laget in i perioden efter en stund. Spelkvalitén sjönk och efter (precis som i första) efter ca 15 minuter fick Wings chansen i spel fem mot fyra. Under denna spelform drar Bajen på sig ytterligare en utvisning. Under den avvaktande utvisningen kvitterar Arlanda. Kaos uppstår då ingen verkar veta vad som gäller i detta läge. Ska den avvaktande utvisningen annulleras eller ska den utvisade komma in. Rätt svar är det senare alternativet och det var det domare Stenerfelt beslutade efter en lång stund.

Magnifik avslutning av Bajen

Efter två spelade perioden var det Break Even, Status Quo eller Equalized.. Ja kalla det vad ni vill. Lika på ett ställningen och förutsättningarna enkla. Vi måste se ett mål. Annars går matchen till förlängning och det skulle båda lagen förlora på. Spelet böljade fram och tillbaka utan att någon av lagen hade något riktigt läge. 16:19 in i perioden ville dock Emil Lejon avgöra matchen. Tog pucken, gick runt buren och la in pucken köksvägen. VM-Finalen var vunnen. Eller i alla fall firades det så både på läktaren, på planen och i båset. En stor sten sjönk från hela Hammarbys axlar.

Avslutningsvis satte David Ljusbol och återigen Emil Lejon ett varsitt mål i tom kasse och matchen slutade med grönvit seger 4-1.

Nästa match är redan i morgon när Bajen gästar Sollentuna i en ny spännande drabbning. Om ni inte kan se matchen på plats rekommenderar vi Tv-sändningen