Borås: FÖRLÄNGNING! ”krigar för emblemet på bröstet”

Vår maskin och explosiva forward, Hugo Bäckman-Ulmgren, skriver på för sin totalt 6:e säsong i klubben. Hugo är en viktig pusselbit i laget då han står för mycket ute på isen, både genom att skapa kreativa lägen och stoppa motståndaren på ett underhållande sätt. Hugo är en spelare som alltid ger allt, trots sin turbulenta säsong med mycket skador.

Vad är dina tankar om säsongen som varit?
– Lärorik för laget och mig själv. Snurrig säsong för egen del då jag började säsongen som back och blev omskolad till forward under säsongen, men det löste sig bra då jag hittade min roll snabbt. Kände att skador hindrade mitt spel lite då först ljumsken föll ihop och sen axeln som hade fått för mycket stryk.

Vad tar du med dig från den föregående säsongen?
– Tar med mig att det finns vissa saker i mitt spel som jag behöver träna på samt småändringar i sommarfysen som kommer hjälpa mig under säsongen.

Vad är det bästa med att representera Borås Hockey?
– Det bästa med Borås Hockey är att alla krigar för emblemet på bröstet och inte namnet på ryggen. Vi har även aktiva supportrar som är delaktiga och det är väldigt kul.

Vad ser du fram emot den kommande säsongen?
– Jag ser fram emot en säsong där laget kan bjuda på en fartfylld hockey och att jag själv kan bidra med mycket energi, fysiskt spel och mer i det offensiva spelet.

Vad gör du när du inte ägnar tiden i ishallen?
– När jag inte är i ishallen så pluggar jag, spelar golf och umgås med vänner.

Vi tackar Hugge för intervjun och önskar honom lycka till i BHC-tröjan säsongen 20/21!