Troja och Kalmar vann i dagens prestigematcher

Dalen – Kallinge/Ronneby 2-5
KRIF som bytt ut stora delar av fjolårstruppen fick en smakstart på säsongen. Man vinner borta mot Dalen i Norrahammar med klara 5-2. Matchens förgrundsfigur var KRIF-målvakten Hampus Nivalainen som räddade 32 av 34 skott.

Kalmar – Nybro 3-2
Kalmar vinner prestigematchen mot ärkerivalen Nybro med 3-2 efter att backen Niklas Dahlberg avgjorde matchen i den tredje periodens inledning. Matchen började dock i moll för hemmalaget, efter sex minuter ledde gästerna med 2-0 innan man under slutet av den första perioden kommit in i matchen.

Surahammar – Grums 1-5
Nej Conny Strömberg blev inte matchens förgrundsfigur i sin första seriematch för Surahammar. Gästernas Jesper Norbäck stal showen med sina tre fullträffar. Trots en jämn skottstatistik så 27-31 så vinner Grums med klara 5-1.

Strömsbro – Wings 1-2 (OT)
Strömsbro var 3.42 ifrån att ta tre poäng när Wings kvitterade matchen till 1-1. Resultatet står sig sedan perioden ut och i förlängningen avgör Christian Blomqvist matchen i Wings favör.

Troja/Ljungby – Tranås 4-1
Troja vann dagens tjurigaste match med 4-1. Matchen innehöll 220 utvisningsminuter och trots att Tranås vann skotten med klara 34-23 så vinner Troja matchen med 4-1.