Inför Huddinge Hockey vs Väsby

Måndag kväll avslutas den tredje omgången av ATG Hockeyettan Östra när Väsby åker till Björkängshallen för att där ta sig an Huddinge Hockey. Det är en svår bortamatch, kanske den svåraste i hela serien för Huddinge brukar allt som oftast vara ett riktigt vasst hemmagäng.

 

Men Väsby åker dit med gott självförtroende samtidigt som Huddinge lite har pressen på sig att vinna efter att laget endast tagit två poäng på lika många matcher. För att vara Huddinge är det en svag start men då laget precis varit nere på Gotland och spelat så är det inte speciellt konstigt att laget kom därifrån utan poäng. Det gör många så någon större panik är det nog inte hos Huddingespelarna.

 

Men jag tror nog ändå att laget mer än gärna vill vinna måndagskvällens möte för att hitta en vinnarkänsla. Laget har faktiskt inte vunnit sedan laget premiärspelade i träningsmatcherna då laget vann mot Allsvenska Almtuna IS. Därefter har det blivit idel förluster och så startade laget upp med två poäng mot Hammarby varefter man alltså blev nollade i fredags.

 

Jag har tagit några ord med tidigare kaptenen Martin Eklund för att känna hur de känner sig så här i inledningen av serien.

 

Hej Martin! Två omgångar har nu spelats av ATG Hockeyettan Östra och ni har efter dessa två matcher spelat in lika många poäng. Vad säger ni i Huddinge om starten hitintills?

Hej! Självklart har inledningen inte varit som vi önskat. 2 poäng är alldeles för lite, samtidigt som det bara gått två matcher. Visby borta är en tuff match och ingenstans där man bara åker över och hämtar poäng. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi har en del kvar att jobba på.

 

Du har ju själv ännu inte spelat några minuter under årets seriespel. Hur är det med dig, skadad eller annat som hållit dig borta så här i inledningen och är du med på måndag?

På måndag är jag med och gör säsongsdebut. Har missat de två tidigare matcherna pga lite småskavanker, egentligen ingenting allvarligt.

 

Annars har ju förhandssnacket kring Hockeyettan handlat mycket om ditt Huddinge med tanke på hur många profiler som kommit tillbaka till föreningen igen. Vad känner du kring detta favoritskap, något som tyngt er så här i början av serien?

Vi i Huddinge har alltid ett favoritskap över oss. Det har kanske blivit ännu mer nu när vi fått tillbaka en hel drös med spelare från tidigare säsonger. Men skulle inte säga att det är något som tynger oss.

 

Förra säsongen var det lite utav en nysatsning i Huddinge med en hel del unga spelare. Nu har många av dessa lämnat och istället har ni ett mer erfaret lag. Hur har det påverkat ert spel? Är det fortfarande samma snabba och idérika Huddinge som spelar i år eller har ni förändrat något?

Vi vet vad vi kan och vi ställer nog högst krav på oss själva. I och med att vi bytt ut en stor del av truppen och även tränarna så är det klart att det sker en del förändringar i spelet. Men jag skulle absolut säga att vi är lika snabba och idérika som tidigare. Vi är ett mer rutinerat lag och jag tycker även att vi är ett mer spelskickligt lag i år än föregående år.

 

Vad vet du om årets upplaga av Väsby Hockey och vad tror du vi kan förvänta oss för typ av matchbild på måndag?

Jag har faktiskt väldigt dålig koll på årets upplaga av Väsby. Men tidigare upplagor har bjudit upp till fartfylld hockey så jag tror att även morgondagens match kommer att präglas av två lag som vill spela fartfylld och rolig hockey.

 

Du har ju som sagt inte spelat något ännu men du har kanske sett era matcher ändå. Om du ska gå utifrån matcherna samt träningarna, vem eller vilka tycker du vi i publiken framförallt ska lägga märke till hos er?

Vi har en hel del spelare med det där lilla extra i sig, men Jeppe Cederberg har imponerat stort på mig.

 

Sett utifrån våra matcher oss emellan de senaste säsongerna. Vad i vårt spel tror du ni framförallt behöver se upp för?

Vi behöver framförallt hålla oss utanför utvisningsbåset. Sen tror jag det är väldigt viktigt att vara noggranna med pucken i egen zon och inte bjuda på några misstag.

 

Slutligen Martin, hur tror du det kommer att gå på måndag?

Jag tippar på 5-2 till oss!

 

// # 11 Martin Eklund – Huddinge Hockey

 

För Väsbys del så känns det som att laget inte har något som helst att förlora inför mötet. Laget har fem av sex möjliga poäng i bagaget inför matchen och det torde göra att laget kan spela avslappnat och förhoppningsvis bjuda upp på ordentlig kamp. En som alltid ger hundra procent i Väsby är numera oldtimern Jesper Kemi. Jag har tagit några ord med denna relativt nybakade tjugosjuåring och hans funderingar inför matchen låter så här.

 

Hej Jesper! Fem poäng av sex möjliga så här i inledningen av serien känns väl inte helt fel. Vad säger du om våra två första omgångar av serien?

Tjena! Det får väl ändå anses vara en godkänd start poängmässigt.

 

Jag tycker dock att vårt spel hackat en del inledningsvis. Mot Visby/Roma kändes det som att premiärnerver var i väg i den första perioden och i Enköping såg det slarvigt ut i drygt halva matchen. Vad är din känsla över spelet så här långt?

Kan hålla med dig om det, mot Visby kändes det krampaktigt innan vi fick in ett par kassar och fick energi från det. Enköpingsmatchen vill vi nog helst lämna bakom oss men starkt ändå att lyckas ta 3 poäng trots att vi inte spelade speciellt bra.

 

Samtidigt har vår styrka varit de tredje perioderna där laget verkligen kommit samman. Varför har vi inte kunnat plocka fram det spelet från start ännu som du ser på det?

Vi jobbar på det varje dag, förhoppningsvis så kan vi göra tre bra perioder imorgon. Vi har ett bra lag och kan rulla på mycket folk vilket gör att vi känns starka i slutet av matcherna.

 

När vi verkligen behövt vara bra har vi varit det vilket inte minst våra avslutningar av matcherna är ett bevis på. Vad är det framförallt då som fungerar i vårt spel anser du?

Det känns som att vi har steppat upp när de verkligen krävts, spelat lite rakare och fått bra tryck mot mål.

 

Hur känns det annars själv i kroppen så här efter försäsongen och två matcher in i seriespelet?

Kroppen känns bra, men förhoppningsvis så har man väl en bra bit till formtopp. Mot Huddinge på måndag som är en av de stora favoriterna så känns det som att prestationen behöver bli jämnare sett över hela matchen.

 

Vad behöver vi då framförallt fokusera på som du ser på det?

Jag tror att vi kommer försöka driva upp tempot i matchen och minimera våra misstag, då har vi en bra chans.

 

Huddinge har ju lastat in en hel del rutin inför säsongen med många återvändare. Vad tror du väntar oss i Björkängshallen?

Vet inte riktigt. Det är alltid roligt att möta Huddinge som har många skickliga spelare.

 

Just med tanke på hur många spelskickliga spelare de har i sitt lag. Vad behöver vi framförallt se upp för i deras spel tror du?

Det är som vanligt att man får se till att inte ge dom något gratis och inte dra på sig några onödiga utvisningar, det brukar kunna straffa sig i tuffa matcher.

 

Slutligen Jesper, vad tror du på för typ av matchbild på måndag och vad kommer framförallt att fälla avgörandet?

Hoppas på en fartfylld tillställning där vårt hårda jobb över hela banan fäller avgörandet!

 

// # 20 – Jesper Kemi

 

Ni som inte kan ta er till Huddinge och Björkängshallen så finns alltid möjlighet att se matchen live på nätet. Länken till sändningen finner ni här

https://live.hockeyettan.se/live/18068

 

// Krister Holmgren