Betryggande seger för Grums mot serieledaren

Grums besegrade serieettan, 4-1 vid full tid.

Botten mot toppen. Det kunde väl bara sluta på ett sätt.
Så var det många som trodde inför matchen men Grums ville annat och kunde besegrade Kallinge/Ronneby med 4-1 efter en allt igenom strålande insats.

Unge junioren Axel Ivarsson visade vägen då han tidigt satte in en rejäl propp på en KRIF-spelare. Det blev lite synonymt genom stora delar av matchen då Grums var starkare i närkamperna.
Philip Gustafsson satte 1-0 efter att Linus Nilsson gjort ett strålande jobb och själv fick ett jätteläge som Isak Edman i motståndarlaget räddade. Men inte bättre än att returen gick till Philip Gustafsson som satte pucken i nätet. Mycket fin start av Grums som spelade med stort självförtroende.

1-0, skott 8-11.

Andra perioden började tungt för hemmalaget med 3-boxplay. Grums är duktiga i denna spelform och med ett oerhört kämpande kunde man reda ut detta. Dock tog dessa utvisningar ut lite av sin rätt. KRIF hade ett större puckinnehav stora delar av perioden men Grums orkade ändå hålla emot och då med stor hjälp av en storspelande Gustav Bågenvik i målet som lyckades avvärja all farligheter.
Framåt var Pelle Hedlund ytterst nära att sätta pucken i öppet mål men skottet gick utanför.

0-0, skott 7-17

Tredje perioden:
Efter välbehövlig vila för kom Grums ut starkt i tredje. Grums fick en drömstart och satte 2-0 efter endast 26-sekunder. Jesper Appel hängde upp den i nättaket assisterad utav Jesper Norbäck och Pelle Hedlund. En stor chock naturligtvis för serieettan.
Eter detta mål böljade spelet fram och tillbaks. KRIF fick inte till något spelövertag utan Grums kunde försvar sig på ett lugnt och säkert sätt och vid flertalet tillfällen lyfta spelet till anfallszon.
Efter 08:18 kom även 3-0 genom Jesper Norbäck som assisterades utav Martin Nilsson och Emil Persson. Martin gjorde det riktigt bra när han rundade målet och läckert passade Jesper i slottet .
Kallinge/Ronneby gav inte upp. De tog time out och tog ut målvakten Isak Edman redan efter 14:20. Allt för att få till en sista chans att vända matchen. Men idag bet inget på vårat Grums. Philip Gustafsson får göra sitt andra mål efter fin framspelning av Linus Nilsson och Jesper Appel. Grums hade 4-0 på tavlan.
Grums drog på sig några utvisningar i slutskedet av matchen. Detta utnyttjade KRIF som kunde reducerade när endast 39-sekunder återstod genom Ludwig Wistén.

3-1, skott 13-16

Totalt 4-1, skott 28- 44