BHF tog 3 raka efter en stark insats mot Mariestad

BOR – MAR  (4-1) (swehockey.se)

BHF trummade igång rejält denna vecka efter att ha inlett säsongen med 3 raka förluster. 3 matcher på 5 dagar verkade vara precis det BHF behövde då man i onsdags besegrade Lindlöven, i fredags Forshaga och så ikväll när Mariestad besegrades med 4-1 på hemmais.

BHF kom ut i ett rasande tempo och fick tidigt med sig 2 utvisningar. Dock kunde man inte överlista en duktig Isac Ohlsson. Istället var det gästerna som fick hål på Oliver Norgren drygt halvvägs in i perioden när Jonas Alanne hittade rätt.

BHF sköt mycket och hade det mesta av spelet utan att överlista Ohlsson. Tills det var 25 sekunder kvar av perioden. Då kom pucken fram till Arvid Degerstedt som pangade in sitt 6 mål på 3 matcher.

BHF vann skotten med 23-11!!!

I den andra perioden kom utdelningen som man inte fick med sig i den första perioden.

Backen Emil Rangedal satte fart från den egna zonen, trampade runt kassen och gav pucken vidare till Emil Lind som i sin tur satte fart och skickade iväg ett skymt skott från blålinjen som letade sig in bakom Ohlsson.

Knappt 2 minuter senare var det dags för Rangedal själv att avlossa stora kanonen när han fick pucken serverad av Ludwig Danielsson och hittade bortre krysset fram till 3-1.

När sedan gästerna fick spela mot 5 mot 3 spel så kom den viktiga reduceringen från Mariestads sida men målet blev bortdömt för spelare i målgården.

Med ca 3 minuter kvar att spela fick BHF spela powerplay och då hittade Degerstedt fram med en utmärkt passning till en framstörtande Martin Janolhs vid bortre stolpen som stötte in 4-1.

I den tredje perioden höjde gästerna spelet samtidigt som BHF inte hade allt för stor vilja att gå framåt utan försökte spela smart, hålla gästerna på utsidan och bibehålla sin ledning. Det lyckades man med galant och ett stolpskott var det närmaste gästerna kom och BHF kunde vinna komfortabelt med 4-1.

skott totalt 43-34

utvisningar BHF 6×2 BoIS 6×2

domare Hampus Springare

Den klart bästa matchen från BHFs sida under denna säsong. Man spelade med en bra fart, smartness och såg till att hålla spelet på utsidan i den egna zonen. Man vände på spelet snabbt när tillfälle gavs och lugnade ner spelet när man vann pucken i den egna zonen med kontroll.

Nu väntar någon dags vila innan det är dags för match igen och då är det Linden som står för motståndet på bortaplan under onsdag kväll.